Surpriză! Lider de partid, susținere clară pentru Guvernul Cioloș

Fost lider PSD, Mircea Geoană, actual președinte PSRO, a dat un mesaj clar de susținere pentru Guvernul Dacian Cioloș. 

Mircea Geoană a declarat, joi, după întrevederea cu premierul desemnat Dacian Coloş, că, în opinia sa, o "precondiţie" pentru succesul Cabinetului Cioloş este obţinerea sprijinului unei majorităţi explicite în Parlament.

"Există, în acest moment, premise ca în programul de guvernare şi în proiectul de buget sugestiile PSRO să fie reţinute şi reflectate. În aceste condiţii, grupul nostru parlamentar, marţea viitoare, va vota în favoarea învestirii Guvernului Cioloş. (...) Acest Guvern, tehnocrat fiind, va avea nevoie de o majoritate explicită de susţinere în Parlament şi va trebui să fie pus la adăpostul tentaţiei unora, unor pseudo-parteneri, care vor încerca să negocieze fiecare vot în Parlament şi, de ce nu, să şantajeze Guvernul cu privire la interese pe care domniile lor le au de adăpostit", a susţinut Mircea Geoană.

[citeste si]

"Nu am intrat pe persoane absolut deloc. Cred că nici nu este relevant în acest moment. Ne interesează mai mult dacă vom avea în România o revoluţie a bunei guvernări. (...) Conform calendarului deja stabilit de către Parlament, dacă luni avem audierea miniştrilor, înseamnă că programul de guvernare şi lista miniştrilor trebuie să fie deja făcute publice pentru ca (...) marţi să se voteze', a explicat Geoană. Preşedintele PSRO a spus că desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia de prim-ministru reprezintă 'un salt în calitatea actului de guvernare'. 'Este vorba de un salt în calitatea actului guvernării. Mi se pare un om sobru şi un om care crede că România poate fi mai bine administrată. (...) Experienţa domnului Cioloş la Comisia Europeană este un element de sprijin (...) şi sunt convins că aceste 12 luni nu vor fi doar un simplu episod între două Guverne politice, ci vor putea într-adevăr să pună fundaţia unei transformări profunde a modului în care România este administrată", a subliniat Geoană, potrivit Agerpres. 

Întrebat dacă va mai avea loc şi o altă întrevedere cu Dacian Cioloş, Mircea Geoană a răspuns: "Da. Din punctul nostru de vedere, problema legată de învestitură este rezolvată. Ne vom întâlni atunci când vor fi formulate priorităţi ale actului de guvernare, pregătirea bugetului de stat. Am rămas în contact permanent cu domnul Cioloş şi de îndată ce vom avea o învestire formală vom rămâne într-o formulă foarte clară de colaborare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel