Surpriză la Turneul Campionilor: Djokovic învins de Zverev

Alexander Zverev  Foto: Facebook
Alexander Zverev Foto: Facebook

Tenismanul german Alexander Zverev s-a calificat în finala Turneului Campionilor de la Torino, reuşind să-l învingă în penultimul act, cu, 7-6 (7/4), 4-6, 6-3, pe sârbul Novak Djokovic.

Novak Djokovic, numărul unu mondial,  a ratat posibilitatea de a câştiga pentru a şasea oară trofeul în această competiţie de final de sezon din circuitul ATP şi a egala, astfel, recordul elveţianului Roger Federer.

Zverev, ocupantul locului al treilea în ierarhia mondială, îi barase deja drumul lui Djokovic la JO de la Tokyo, tot în semifinale, înainte de a cuceri primul său titlu de campion olimpic.

Câştigător al Turneului Campionilor în 2018 (în faţa lui Djokovic), Alexander Zverev îl va înfrunta în finală pe campionul de anul trecut, rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, care a trecut cu 6-4, 6-2 de norvegianul Casper Ruud, numărul 8 mondial, în prima semifinală.

Aceasta a fost a noua victorie consecutivă pentru Medvedev la Turneul Campionilor, incluzându-le pe cele cinci de anul trecut, când evenimentul s-a derulat pentru ultima oară la Londra. Alexander Zverev şi Daniil Medvedev s-au întâlnit de unsprezece ori până acum în circuitul profesionist, avantajul fiind de partea rusului (6-5), învingător în ultima lor confruntare, care a avut loc chiar săptămâna aceasta, în Grupa Roşie a competiţiei de la Torino (6-3, 6-7, 7-6), informează Agerpres.

Torino a deveni al 15-lea oraş care  găzduiește la finalul sezonului Turneul Campionilor în circuitul masculin de tenis, în perioada 2021-2025, în arena Pala Alpitour, potrivit ATP.

Torino a câştigat cursa cu Manchester, Singapore şi Tokyo, pentru a prelua organizarea Turneului Campionilor de la Londra, care a găzduit competiţia celor mai buni opt jucători din lume începând cu 2009.

Londra a organizat Turneul Campionilor începând cu 2009, dar în pofida succesului în rândul fanilor şi jucătorilor, ATP a anunţat în august că lansează o cerere de oferte din partea altor potenţiale gazde. În cei 12 ani, în care turneul s-a disputat la O2 Arena din Londra, s-au înregistrat circa 2,5 milioane de spectatori.

În istoria sa, Turneul Campionilor a fost găzduit până acum de 14 oraşe, între care Paris, Barcelona, Melbourne, Boston, Stockholm, New York, Lisabona, Sydney şi Shanghai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel