Surpriză la tenis. Luxemburg conduce România în Cupa Davis

România este condusă surprinzător de Luxemburg cu 1-0, după ce Ugo Nastasi l-a învins de Nicolae Frunză cu 7-6 (5), 1-6, 6-3, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, în primul meci de simplu din cadrul primului tur al Grupei a II-a, zona Europa-Africa a Cupei Davis.

Frunză (20 ani), ocupantul locul 596 în clasamentul mondial, a pierdut neaşteptat în faţa unui jucător de 24 de ani, care nu figurează în clasamentul mondial.

În primul set s-a mers cu serviciul până în tiebreak, după ce Frunză a salvat o minge de set. Tenismanul român a avut 4-0 în tiebreak, dar apoi s-a relaxat prematur şi a pierdut cu 5-7.

Frunză a dominat actul secund, pe care şi l-a adjudecat cu 6-1, în 29 de minute.

În decisiv, Frunză a comis multe erori, a arătat nervozitate şi a fost condus cu 3-0. Românul a revenit şi a servit pentru 3-3, dar a ratat şansa de a egala, iar Nastasi s-a impus cu 6-3.

Frunză a reuşit să transforme doar 3 din cele 15 mingi de break create în acest meci, care a durat două ore şi 15 minute. Frunză a avut mai multe puncte câştigate decât adversarul (106-96) şi procentaje mai mari la ambele servicii, dar a pierdut punctele importante ale confruntării.

Vor intra în joc Marius Copil și Tecău/Mergea



În al doilea meci de simplu de sâmbătă, Marius Copil (27 ani, 94 WTA) îl va întâlni pe Christophe Tholl (23 ani, fără clasament).

Duminică, de la ora 11,00, este programat meciul de dublu care va opune perechile Florin Mergea/Horia Tecău şi Ugo Nastasi/Christophe Tholl. În ultimele două partide ale întâlnirii de la Piatra Neamţ Marius Copil va juca împotriva lui Ugo Nastasi, iar Nicolae Frunză îl va avea ca adversar pe Christophe Tholl.

Întâlnirea de Cupa Davis de la Piatra Neamţ se va disputa după noul format anunţat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfăşurate pe parcursul a două zile (şi nu trei ca până acum).

Totodată, în cazul în care una dintre echipe conduce cu 3-0 şi are deja asigurată victoria finală se va disputa doar al patru meci de simplu, nu şi al cincilea (care conform regulamentului de până acum ar fi trebuit să se joace). Meciul al cincilea nu se va mai disputa dacă partida a patra este decisivă, la fel cum este acum regulamentul pentru finala Cupei Davis.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel