Surpriză la FIFA: Candidatura lui Michel Platini a fost respinsă

Candidatura lui Michel Platini la şefia FIFA nu a fost "admisă" de Comisia Electorală a forului fotbalistic mondial. Aceasta va fi însă examinată în luna ianuarie, când se va încheia suspendarea de 90 de zile a preşedintelui UEFA.

Cele cinci candidaturi admise sunt cele prezentate de: Prinţul Ali bin al-Hussein, Jerome Champagne, Gianni Infantino, şeicul Salman bin Ebrahim al-Khalifa şi Tokyo Sexwale. În schimb, candidatura lui Musa Bility a fost respinsă.

Preşedintele UEFA a fost suspendat de Comisia de Etică a FIFA pentru 90 de zile din orice activitate legată de fotbal, după ce justiţia elveţiană a deschis o anchetă cu privire la o sumă de bani pe care el a primit-o de la preşedintele forului mondial, Joseph Blatter. Acesta din urmă este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini. Banii au fost achitaţi în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002.

Platini a făcut apel la acestă suspendare. El şi-a depus candidatura la preşedinţia forului mondial, dar Comisia Electorală a anunţat că nu îi va analiza dosarul atât timp cât acesta este suspendat.

Alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc pe 26 februarie 2016.

"Vor să mă împiedice să candidez, pentru că ei ştiu că am toate şansele să câştig", a spus Michel Platini, citat de digisport.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel