Surpriză, indicii bursieri din România

Aproape toţi indicii bursieri au crescut cu peste 10% de la începutul anului, iar BET a depăşit 12%.

Aproape toţi indicii bursieri din România au crescut cu peste 10%, de la începutul anului, iar BET, care arată evoluţia celor mai tranzacţionate 13 companii de pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, a urcat cu 12,39%.

Cea mai mare apreciere a fost consemnată de BET-TR, indice care reflectă atât evoluţia preţurilor celor 13 companii componente, cât şi dividendele oferite de acestea, de 12,43%. Indicele BETPlus, ce reflectă evoluţia companiilor româneşti listate pe piaţa reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecţie referitoare la lichiditate şi la valoarea acţiunilor incluse în free float, cu excepţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-urilor), are un plus de 11,97%.

O apreciere semnificativă se observă şi la BET-NG, care arată evoluţia companiilor listate pe piaţa reglementată, care au domeniul principal de activitate energia şi utilităţile aferente, respectiv de 11,12%. BET-XT, care reflectă evoluţia preţurilor celor mai tranzacţionate 25 de companii de pe Piaţa Reglementată a BVB, inclusiv societăţile de investiţii financiare (SIF-uri), s-a apreciat cu 10,34%, iar BET-BK, indice construit pentru a putea fi folosit ca benchmark de către administratorii de fonduri, dar şi de alţi investitori instituţionali, a crescut cu 6,44%.

Cea mai mică creştere, de 2,76%, este consemnată la BET-FI, indicele SIF-urilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel