Surpriză în topul destinațiilor turistice de Sărbători. Top 5 locații alese de români

Pe piaţa românească se observă noutatea că Germania a devenit o destinaţie de vacanţă. Numărul de înnoptări în Germania dinspre România a crescut cu peste 20% în ultimii 4 ani. Edelweiss Travel, touroperator român specializat pe destinaţia Austria, dar care promovează şi România, alături de alte destinaţii externe, a realizat, recent, un studiu privind preferinţele turiştilor români pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Ca tendinţe, turiştii români au ales mai mult decât anii precedenţi România. Turismul de city break în Europa occidentală a înregistrat o uşoară scădere, din cauza atentatelor de la Paris.

„Târgurile de Crăciun au reprezentat o atracţie şi în acest an pentru turiştii români. Viena rămâne o destinaţie de top pentru sărbătorile de iarnă, dar turiştii români au vizat şi alte târguri, precum Nuremberg, Praga, Munchen şi chiar Milano. Pe de altă parte, pentru Crăciun şi Revelion, destinaţiile din România sunt imbatabile”, a precizat Florentin Mocanu, director general Edelweiss Travel. Iată situaţia vânzărilor de pachete turistice pentru sărbătorile de iarnă (Crăciun şi Revelion, cumulate) înregistrată de Edelweiss Travel:

- România 52%

- Austria 16%

- Germania 12%

- Bulgaria 11%

- Destinaţii exotice 4%

- Celelalte destinaţii 5%

Topul cererii pentru Târgurile de Crăciun este condus de Viena (Austria) şi urmat de Nuremberg (Germania), Sibiu (România), Praga (Cehia), Munchen (Germania) şi Milano (Italia).

Românii preferă în continuare şi destinaţiile de schi, Austria fiind liderul absolut al topului. Următoarele destinaţii pentru sporturi de iarnă sunt Bulgaria, Italia, Franţa şi  România.

 Potrivit lui Florentin Mocanu, topul preferinţelor turiştilor români în această iarnă, pentru Austria, este, pe landuri: 1. Tirol; 2. Steiermark; 3. Salzburgerland; 4. Upper Austria; 5. Vorarlberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel