Surpriză în Premier League. Cine este noua campioană a Angliei

Leicester City a cucerit în premieră titlul de campioană a Angliei la fotbal, luni seara, după ce Tottenham a terminat la egalitate în deplasare cu Chelsea, scor 2-2, luni seara, în etapa a 36-a din Premier League.

Leicester City, club înființat în 1884, avea în palmares doar patru trofee majore în istoria sa de 132 de ani, trei Cupe ale Ligii (1964, 1997, 2000) și o Cupă a Angliei (1971).

După ce Leicester a remizat pe Old Trafford cu Manchester United, 1-1, titlul a fost adus vulpilor chiar de campioana de anul trecut, Chelsea, care a terminat la egalitate cu Tottenham, 2-2, pe Stamford Bridge. Tottenham a condus cu 2-0 la pauză, prin golurile marcate de Harry Kane (35) și Son Heung-Min (44), dar gazdele au punctat de două ori după pauză, prin Gary Cahill (58) și Eden Hazard (83), și au trimis titlul la Leicester.

Leicester are șapte puncte avans când au mai rămas două etape de jucat și nu mai poate fi ajunsă de Tottenham.

Titlul cucerit de Leicester amintește de performanța realizată de Blackburn Rovers în 1995, la doar trei ani de la crearea bogatei Premier League, sau de reușita nou-promovatei Nottingham Forest în 1978, relatează AFP. Leicester era cotată la începutul sezonului de casele de pariuri cu o șansă la 5.000 la câștigarea titlului, iar acest fapt oferă perspectiva completă a surprizei create de echipa antrenată de italianul Claudio Ranieri.

[citeste si]

Leicester City a promovat în Premier League în 2014, iar anul trecut s-a menținut în eșalonul de elită din Albion cu destule emoții.

Echipa a pierdut doar de trei ori în cele 36 de etape și nu a coborât niciodată mai jos de locul 6 în acest sezon, din data de 23 de ani instalând-se pe primul loc.

Leicester City, club cumpărat în 2010 de grupul King Power, al omului de afaceri thailandez Khun Vichai Srivaddhanaprabha, nu are în rândurile sale staruri, însă trioul cvasinecunoscut Jamie Vardy-Riyad Mahrez-N'Golo Kante a făcut furori în acest sezon, punând în umbră vedete pentru care echipele mari au plătit zeci de milioane de lire sterline.

Atacantul Jamie Vardy, care nu a jucat în meciul de pe Old Trafford, a marcat 22 de goluri, mijlocașul algerian Mahrez a fost desemnat de fotbaliștii din Premier League cel mai bun jucător al sezonului, grație celor 17 goluri înscrise și 11 pase decisive, iar mijlocașul francez N'Golo Kante a strălucit, deși are rolul de recuperator.

Un merit are și tehnicianul italian Claudio Ranieri, care a venit la Leicester după ce fusese demis de la naționala Greciei în 2014. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel