EXCLUSIV  ”SURPRIZĂ”: Cum a votat Pleșoianu la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Liviu Pleșoianu FOTO AGERPRES
Liviu Pleșoianu FOTO AGERPRES

Liviu Pleșoianu a făcut primele declarații, în exclusivitate pentru DCNews, după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a trecut.

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD, a fost adoptată de Parlament. S-au înregistrat 261 de voturi „pentru" şi 139 de voturi „împotrivă". Încă de marți seară, Liviu Pleșoianu a anunțat: „Voi vota mâine (n.r. miercuri, 5 februarie) pentru plecarea miniștrilor simbiotici.

Contactat de DCNews, miercuri, după ce moțiunea a trecut, Liviu Pleșoianu a făcut următoarele precizări: „Mă așteptam să treacă moțiunea. Nu aveam nicio emoție. Dar, cu siguranță, scorul foarte bun la această moțiune a fost dat de Orban însuși, care a reușit, prin discurs, să enerveze multă lume. Acesta a fost, până la urmă, rezultatul pe care îl merita. E foarte bine.”

„Sigur, e doar o etapă”, a continuat Liviu Pleșoianu, „dar e foarte bine că s-a întâmplat ce s-a întâmplat și cred că orice om care are un minimum de respect pentru democrația din țara aceasta înțelege ce lucru îngrozitor a făcut Guvernul Orban aseară (n.r. marți seară în ședința de Guvern), cu cele 25 de ordonanțe”.

„Când a fost vorba să ia PSD niște măsuri, conform programului de guvernare și pentru România, măsuri care deranjau corporații străine, entități transnaționale, în momentul acela s-au mobilizat toate forțele și s-au băgat și mulți bani, sunt convins, astfel încât să fie presiune în stradă. Din păcate, foarte mulți oameni au fost manipulați, cum bine s-a văzut. Nu am să uit niciodată un reportaj făcut printre cei care scandau în Piața Universității și, întrebați care este conținutul OUG 13, habar nu aveau nici măcar despre ce este vorba. Asta a fost atunci”, a spus Liviu Pleșoianu.

Referindu-se la situația din prezent, a adăugat: „OUG pe Sănătate ar fi trebuit să scoată doar ea în stradă, imediat, foarte multă lume. Din păcate, nu s-a întâmplat și văd că acest lucru nu se întâmplă. Ușor, ușor, poate ne vom trezi mai mulți", a concluzionat Liviu Pleșoianu.

VEZI ȘI: Pleșoianu a DECIS dacă mai rămâne în PSD! "Dacă vine el la conducere... asta o să fac!"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel