Supraimpozitarea fisurează USL. Antonescu: Ne opunem! Ponta: PNL să nu vină la rectificare

Premierul Victor Ponta susține introducerea unei taxe de solidaritate de 10% bugetarilor care câștigă peste 1.000 euro pe lună, în timp ce partenerii din USL se opun public unei astfel de implementări, prin vocea liderului Crin Antonescu.

"Scopul este: cei care au 1.000 de euro pot participa cu o taxă de solidaritate la efortul pe care-l facem, de pildă, la tariful social la energie", a explicat Victor Ponta. "Liberalii să nu vină la rectificare și să nu ceară niciun ban", a avertizat el.

Întrebat despre impactul bugetar al unei asemenea măsuri, Ponta a confirmat disensiunile dintre PNL și PSD. "Nu ne-am înțeles pe impactul bugetar. Avem cifre diferite".

Mediul privat scapă de suprataxă

Victor Ponta a precizat că impozitarea suplimentară vizează doar sistemul bugetar. "Știu că protestează directori de la Mediaş. Au 10.000 de euro salariu, noi la Guvern avem 1.000, poate reuşim să mai luăm ceva de la ei. Pe de o parte, plătim medicii şi profesorii cu 1.500 de lei, de cei care au multe mii de lei nu putem să ne atingem de ei! Singura soluţie este taxa", a declarat el.

Liberalii se opun vehement

Președintele PNL, Crin Antonescu, a replicat că liberalii nu agrează creșterea fiscalității din două motive: s-ar încălca o promisiune electorală și sumele scoase din aceste suprataxe nu sunt reprezentative, nu ar putea rezolva problema bugetară.

'Și în plan simbolic, și în plan practic nu putem accepta”, a spus Crin Antonescu după ședința conducerii USL de marți. "Nevoile de la rectificare nu pot fi oricum acoperite", a punctat președintele PNL.

 Ce spun analiștii economici Ionel Blănculescu ne-a explicat că un impozit ca cel propus de premier are o valoare simbolică, țintind spre a-i marca pe cei cu salarii nesimțite. El opinează că un salariu de bugetar nu ar trebui să depășească 5.000 de euro pe lună, cu puține excepții. Impedimentele măsurii lui Ponta sunt acelea că zi va fi destul de greu să intervină administrativ la companiile cu contracte deja semnate cu salariații, ne-am mai declarat dl. Blănculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel