Supraaciză, preț benzină. Transportatorii vor returnarea unei părți

Bogdan Bolojan / 19 sep 2017 / 09:05 Salveaza PDF Comentarii

Patronatele din transporturi solicită Guvernului să găsească o soluţie pentru transportul comercial, respectiv returnarea unui coeficient din supraacciză, la începutul lunii octombrie urmând să aibă o nouă întâlnire cu reprezentanţii Executivului pe acest subiect. 

"Pornim de la declaraţia prim ministrului, Mihai Tudose, care a spus că, în cazul în care preţul carburantului va creşte la pompă după intrarea în vigoare a Ordonanţei, domnia sa se va gândi dacă ne va returna o parte din acciză. Întrucât, până la data de 15 septembrie, la preţul carburantului s-au adăugat câţiva bani, iar 
după 15 septembrie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei, preţul carburantului s-a mai mărit cu încă 10-12 bani, COTAR şi celelalte patronate din Transporturi cer 
Guvernului României să găsească o soluţie pentru transportul comercial, de returnare a unui coeficient din supraaciză", se arată în document. 

Potrivit acestuia, cei care au lucrat la promovarea acestei ordonanţe nu au luat în calcul oscilaţiile preţului de carburant, la achiziţie. 

"Nu s-a luat în calcul nici faptul că promisiunile făcute de benzinari Guvernului nu vor fi respectate. Aşa cum era previzibil, benzinarii au mărit preţul la pompă. 

COTAR a participat pe 16 septembrie la o întâlnire cu secretarul general al Guvernului, pentru a discuta problema supraaccizei la motorină. Au mai luat parte şi alte patronate din transport, precum şi reprezentanţi ai ANAF şi ai Guvernului. După a doua treaptă de mărire, respectiv 1 octombrie, vom avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Guvernului, pe acest subiect. Sperăm într-o rezolvare corectă şi firească pentru transportul comercial, astfel încât acest sector să nu fie afectat şi, pe cale de consecinţă, să nu scadă procentul de 5% din PIB pe care îl asigură, în prezent, transportatorii", menţionează sursa citată, conform Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23