Mega-tranzacție pe piața IT de opt miliarde de dolari

O mega-tranzacție de opt miliarde de dolari va fi încheiată la finalul anului 2015 în domeniul IT.

Symantec Corp anunță vânzarea Veritas. Tranzacția are o valoare estimată de aproximativ 8 miliarde de dolari și va fi încheiată la finalul acestui an, Veritas devenind astfel companie privată. Veritas este o companie de management al informației din companiei. Va fi cumpărată de un grup de investitori condus de The Carlyle Group, împreună cu GIC, fondul de investiții suveran al statului Singapore, și alți co-investitori. Symantec estimează că va avea încasări nete de aproximativ 6,3 miliarde de dolari sub formă de lichidități, în urma ajustărilor post-tranzacție.

Primele declarații despre tranzacție

"Tranzacția consolidează bazele financiare ale Symantec, sprijinind mai departe extinderea companiei și consolidarea poziției de lider în industria securității cibernetice. Considerăm că acest acord cu investitorii, inclusiv The Carlyle Group și GIC, aduce o valoare sigură și atractivă pentru afacerea Veritas, fiind în interesul tuturor acționarilor", a declarat Michael A. Brown, președinte și CEO Symantec.

John Gannon, vicepreședinte executiv al Symantec și director general al Veritas a declarată: "Încă de la primul anunț al consiliului director privind separarea Veritas, am pregătit compania pentru a opera independent și am dezvoltat strategia de business, continuând să furnizăm clienților noștri cele mai bune soluții din industria de profil. Suntem încântați de parteneriatul cu The Carlyle Group și GIC, care au o experiență și expertiză puternice în dezvoltarea afacerilor și care împărtășesc dedicarea pentru strategia și succesul Veritas. Astfel, Veritas va continua să ofere soluții de următoare generație pentru managementul informației, pentru deservirea celor mai mari și complexe medii de lucru din lume, inclusiv multiple implementări în cloud și infrastructură on-premise".

The Carlyle Group a anunțat că Bill Coleman și Bill Krause vor deveni CEO și, respectiv, Chairman ai Veritas, după încheierea tranzacției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel