Supercupa rămâne la Madrid

Real Madrid câştigă Supercupa Spaniei, după 2-1 contra Barcelonei pe Santiago Bernabeu. Ronaldo loveşte din nou, reuşind al cincilea gol consecutiv în poarta catalanilor.

[caption id="attachment_226561" align="alignleft" width="540"] Sursa foto: GSP[/caption]

Autor: Diana Neacşu

Urmăriţi de 90.000 de spectatori pe Bernabeu, Real a început partida foarte ofensiv, având primul şut spre poartă în minutul 2, prin Higuain. După o mare ocazie ratată în minutul 7, acelaşi Higuain marchează pentru 1-0 în minutul 10, după o pasă lungă a lui Pepe şi o mare greşeală a lui Mascherano.

Marcelo trage un şut tare în minutul 15, dar golul vine peste câteva minute de la Cristiano Ronaldo. Portughezul îl depăşeşte pe Pique după o super fază, aruncă mingea cu călcâiul peste fundaşul catalan şi trimite mingea în plasă. Este al cincilea gol consecutiv pentru Ronaldo într-un meci cu Barca.

Higuain ratează faţă în faţă cu Valdes (22’), Pepe marchează în minutul 24, dar golul este anulat pentru fault în atac. Madrilenii au un început formidabil de partidă, Barcelona iese cu greu din propria jumătate.

În minutul 26, Adriano este eliminat pentru un fault la Ronaldo, făcut în postură de ultim apărator, iar misiunea Barcelonei devine din ce în ce mai dificilă.

Defensiva catalană este de nerecunoscut, iar madrilenii mai bifează două ocazii prin Di Maria (28) şi Higuain (32). Criticile lui Mourinho la adresa elevilor săi după înfrângerea de la Getafe au reuşit să-i mobilizeze pe jucători.

Messi reuşeşte un şut superb dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, reducând din diferenţă. Este primul şut al catalaniilor pe poartă, în minutul 44.

Replica lui Ronaldo vine la faza imediat următoare, dar şutul său trece puţin pe lângă poartă. Şi Di Maria semnează o nouă ocazie în ultimul minut de prelungiri, iar scorul pauzei rămâne 2-1.

Repriza a două este mai echilibrată. Mascherano trimite o pasă bună pentru Pedro, Ramos îl scapă din marcaj, dar Casillas respinge (62’).

În minutul 63 Modric iese la încălzire, iar în minutul următor Pedro are o nouă ocazie la poarta Realului. Reacţia madrilenilor vine de la Khedira, care reuşeşte o fază frumoasă în minutul 68.

În minutul 75, Alex Song, jucătorul adus de la Arsenal, debutează pentru Barcelona. Higuain nimereşte bara în minutul 79, fiind a patra ocazie uriaşă ratată de argentinian. Mourinho îi oferă lui Modric ocazia să debuteze (83’), la doar două zile după ce a semnat cu Real.

Barcelona presează spre finalul partidei reuşind câteva cornere successive şi bifează două ocazii prin Montoya şi Messi, în minutele de prelungiri.

Meciul se încheie cu scorul de 2-1, iar Realul cucereşte Supercupa după 4 ani. Este al treilea trofeu pentru Mourinho la Real, după Cupa Regelui, în 2011 şi La Liga de sezonul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel