Supercupa Europei 2018. Real Madrid - Atletico Madrid luptă pentru trofeu

Real Madrid
Real Madrid

Echipele spaniole de fotbal Real Madrid şi Atletico Madrid se vor înfrunta, miercuri, de la ora 22,00, în capitala Estoniei, Tallinn, pe stadionul Lillekulla (doar 15.000 locuri capacitate), în a 43-a ediţie a Supercupei Europei la fotbal. 

Real, care a câştigat ultimele trei ediţii ale Ligii Campionilor, vizează un al cincilea trofeu în Supercupă, ceea ce ar însemna egalarea recordului deţinut de FC Barcelona şi AC Milan. Real a cucerit trei Supercupe din ultimele patru desfăşurate. Atletico Madrid şi-a adjudecat trofeul Supercupei de fiecare dată când a jucat cu el pe masă, în 2010 şi 2012, ca deţinătoare a titlului în Europa League. 

Supercupa a fost înfiinţată în urma unei idei a jurnalistului olandez Anton Witkamp şi opunea iniţial câştigătoarea Cupei Campionilor Europeni (ulterior a Ligii Campionilor), şi deţinătoarea Cupei Cupelor (1972-1999), iar după desfiinţarea acestei competiţii câştigătoarea Cupei UEFA/Europa League (din anul 2000). 

Atletico şi Real Madrid s-au întâlnit de nouă ori în cupele europene

Iniţial Supercupa se juca în dublă manşă, între 1973 şi 1997, dar au existat şi ediţii la care a fost manşă unică (1984, 1986 - câştigată de Steaua Bucureşti, 1991). Deţinătoarea CCE/Ligii Campionilor a cucerit trofeul Supercupei în doar 23 de ediţii din cele 42 desfăşurate până acum. Va fi pentru a patra oară la ultimele cinci ediţii când două echipe spaniole se înfruntă în Supercupa Europei, dar este pentru prima dată când se întâlnesc două formaţii din Madrid. 

Atletico şi Real Madrid s-au întâlnit de nouă ori în competiţiile patronate de UEFA, Atletico având 2 victorii, iar Real 5, în timp ce alte două confruntări s-au încheiat nedecis. Atletico nu a reuşit să învingă rivala într-o finală sau să o elimine dintr-o competiţie, potrivit site-ului UEFA. Real Madrid a devenit prima echipă care a câştigat Champions League în trei sezoane consecutive şi poate deveni prima care reuşeşte acelaşi lucru şi în Supercupa Europei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel