Superautoritatea achizițiilor publice, o propunere a Guvernului

teodorovici
teodorovici

Guvernul intenționează să unifice Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) cu Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice (UCVAP), a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

"Avem astăzi, totuşi, prea multe instituţii pentru ceea ce trebuie să fie făcut. Luăm în considerare inclusiv să unificăm ANRMAP cu UCVAP, cum ar fi normal. Recunosc că iniţiatorul ideii de a aduce UCVAP pe piaţa din România am fost chiar eu, în 2006, când delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti îşi încheia activitatea, în iunie. Dorinţa şi speranţa mea la acea vreme a fost ca România să aibă o structură care să înlocuiască delegaţia CE la Bucureşti şi să vegheze asupra modului în care se fac achiziţiile publice în România. Una a fost dorinţa, alta a fost putinţa", a spus ministrul, potrivit Agerpres.

"Vom lucra foarte aproape cu ANRMAP, la fel UCVAP, CNSC, pentru că va trebui să stăm cu toţii la masă şi să găsim în septembrie, cel târziu octombrie - cum şi primul ministru a solicitat foarte clar- un nou set de acte legislative, şi legislaţie primară, şi secundară, ţinând cont şi de ceea ce vine de la nivel european, noile directive. Multe dintre ele sunt prevederi foarte flexibile, foarte bune. În sfârşit, şi partea europeană s-a deschis un pic către acest sector", a mai afirmat el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel