Suntem sub amenințarea Rusiei, susține Macovei

macovei decenews
macovei decenews

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat că România se află sub amenințarea Federației Ruse, adăugând că are în Parlamentul European colegi din țări ex-sovietice care se pregătesc să se apre în eventualitatea unui război cu Moscova.

"Vreau să vă spun că în Parlamentul European colegii mei din ţările baltice sau polonezii se pregătesc să se apere de un eventual război sau atac agresiv din partea Federaţiei Ruse. Eu am să spun, ca întotdeauna, lucrurilor pe nume. Trebuie să avem grijă, trebuie să fim vigilenţi, pentru că pacea şi democraţia le-am dobândit, dar le putem pierde peste noapte. Să ştiţi că nu le-am dobândit pentru totdeauna şi nu mai trebuie să mai facem nimic. Trebuie să fim vigilenţi şi să ne luptăm pentru ele ca să le păstrăm. Trăim astfel de timpuri în care democraţia şi pacea pot fi puse în pericol şi deja au fost puse în pericol în Europa", a declarat Monica Macovei, sâmbătă, la Sibiu, la lansarea candidaţilor PDL pentru alegerile europarlamentare, transmite Mediafax.

Europarlamentarul democrat-liberal, membru supleant al comisiei afaceri externe, a afirmat că "trebuie să fim lângă partenerii noştri, iar aceşti parteneri sunt Vestul".

Macovei a catalogat drept "trădare" declaraţiile unor lideri socialişti din Europa potrivit cărora Federaţia Rusă nu trebuie sancţionată, pentru că ne dă energie.

Cătălin Predoiu, Monica Macovei, Dragoş David, Alexandru Nazare, dar şi alţi lideri ai PDL au participat, sâmbătă, la lansarea în judeţul Sibiu a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, la care au participat aproximativ 500 de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel