Summitul Uniunii Europene 2019. "România este pregătită"

România este pregătită să organizeze în 9 mai 2019 Summitul informal al şefilor de stat şi de guvern, în contextul exercitării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"România este în grafic cu calendarul de pregătire privind organizarea Summitului de la Sibiu pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul UE. Reuniunea de astăzi a demonstrat seriozitatea cu care este tratat acest eveniment major de către toate instituţiile implicate şi a fost un bun prilej pentru a clarifica o serie de aspecte organizatorice deja planificate în cadrul întâlnirilor anterioare. Un accent important în planul logistic s-a acordat dimensiunii de securitate.

Summitul din 9 mai 2019, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019-2024, va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători", se arată în comunicat.

Astăzi, la Sibiu, au avut discuţii între ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, prefectul judeţului, Adela Muntean, preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, broadcasterul oficial, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor care se ocupă de protecţie şi pază pe timpul Summitului.

România, pregătită?

Deşi s-au plâns că nu li s-au dat de la Guvern toţi banii ceruţi pentru investiţii în sistemul de supraveghere video, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Aeroportul Internaţional din Sibiu, atât primarul Astrid Fodor, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, afirmă acum că "România este pregătită să organizeze în 2019, la Sibiu, Summitul UE". Lucrările Summitului vor avea loc în sediul Primăriei, din Piaţa Mare din centrul istoric al oraşului.

În 9 mai 2019, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat din UE la primul summit european de după Brexit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel