Summitul Comunității Politice Europene. Eugen Tomac, PMP: Cel mai serios semnal pe care Rusia îl primește din partea întregii Europe

Summitul Comunității Politice Europene. Eugen Tomac, PMP: Cel mai serios semnal pe care Rusia îl primește din partea întregii Europe / Foto: Facebook Maia Sandu
Summitul Comunității Politice Europene. Eugen Tomac, PMP: Cel mai serios semnal pe care Rusia îl primește din partea întregii Europe / Foto: Facebook Maia Sandu

Republica Moldova găzduiește mâine o reuniune politică europeană de proporții istorice, anunță Eugen Tomac.

Eugen Tomac, președinte PMP, spune că Republica Moldova va găzdui mâine o reuniune politică europeană de proporții istorice, referindu-se la Summitul Comunității Politice Europene care va avea loc la Chișinău.

"Câteva detalii importante despre cea mai mare reuniune politică europeană din acest an ce se va desfășoara în R. Moldova. Românii din R. Moldova au reușit ceva fantastic - anume, să aducă împreună toată comunitatea statelor democratice, într-un moment istoric dificil.

Summitul Comunității Politice Europene se va desfășura mâine, 1 iunie, în localitatea Bulboaca din R. Moldova, în incinta Castelului Mimi. Această inițiativă reunește șefii de stat și de guvern din toate statele membre ale Uniunii Europene și alte state din Europa, precum și Președintele Consiliului European și Președinta Comisiei Europene.

Eugen Tomac: Cel mai serios semnal pe care Rusia îl primește din partea întregii Europe

Este mai mult decât binevenită aceasta reuniune, născută la inițiativa Președintelui Macron, pentru că reunește lideri de pe tot continentul european. Faptul că această a doua reuniune se desfășoară dincolo de Prut în R. Moldova, în acest context sensibil de război, reprezintă cel mai serios semnal pe care Rusia îl primește din partea întregii Europe.

Localitatea aleasă se află la doar 20 de km de regiunea separatistă transnistreană, acolo unde trupele lui Putin staționează ilegal din 1992. Mesajul pe care Comunitatea Politică Europeană îl transmite către Kremlin este foarte clar: pe aici nu se trece!Moscova trebuie să înceteze războiul și să oprească aceasta agresiune pe care a declanșat-o în Europa.

Țările care vor fi prezente

Acestea sunt statele care vor fi reprezentate de președinți sau prim-miniștri mâine, la reuniunea Comunității Politice Europene din R. Moldova:

* Albania

* Andorra

* Armenia

* Austria

* Azerbaijan

* Belgia

* Bosnia și Herzegovina

* Bulgaria

* Cipru

* Cehia

* Croația

* Denemarca

* Estonia

* Finlanda

* Franța

* Georgia

* Germania

* Grecia

* Ungaria

* Islanda

* Irlanda

* Italia

* Letonia

* Liechtenstein

* Lituania

* Luxemburg

* Malta

* Monaco

* Muntenegru

* Olanda

* Macedonia de Nord

* Norvegia

* Polonia

* Portugalia

* România

* San Marino

* Serbia

* Slovacia

* Slovenia

* Spania

* Suedia

* Elveția

* Turcia

* Ucraina

* Regatul Unit

Mai multe detalii găsiți aici: https://www.epcsummit2023.md. De menționat că Televiziunea de Stat a R. Moldova, dar și Televiziunea Română vor transmite mâine în exclusivitate întregul eveniment .

Maia Sandu merită din nou felicitată din plin pentru aceasta reușită extraordinară!Mâine se va scrie o pagină de istorie importantă pentru poporul român. Rămâne doar să fructificăm aceste oportunități pentru că drumul este unul singur. Uniți în Europa!", a scris Eugent Tomac pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel