SUMMIT UE. Consiliu European, 18-19 DECEMBRIE. Traian Băsescu, ultimul anunț înainte de plecarea de la Palatul Cotroceni

Președintele Traian Băsescu a ținut un discurs înainte de ultima întâlnire cu liderii europeni de la Consiliul European.

"Particip la ultimul Consiliu European. Împlinesc 10 ani de participare la aceasta structură fundamentala  a Uniunii Europene. A fost pentru mine o onoare să reprezint România la Consiliul European și vă asigur că în cei 10 ani am reprezentat interesele României la limita maximă la care puteau fi reprezentate. Consiliul de astăzi are două teme fundamentale, dar și marchează câteva momente: primul este că se termina presedinția Italie, iar al doilea moment este preluarea președinției de către Donald Tusk. Pe ordinea de zi sunt două teme majore:  prima este legata de îmbunătățirea climatului de investiții și a doua criza din Ucraina", a spus președintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va propune o soluţie pentru ca România să nu piardă fondurile europene rămase necheltuite la finalul anului 2015, în contextul în care, la Consiliu, se va discuta crearea unui fond al UE pentru investiţii.

"Mă gândesc la o soluţie care să vină în sprijinul României. Având în vedere procesul redus de absorbţie, raportat la faptul că ne aflăm în ultimul an al exerciţiului bugetar care s-a încheiat, faptul că mai avem încă 9-10 miliarde de euro alocaţi şi necheltuiţi încă, mă gândesc să propun (..) ca statele care au bani necheltuiţi să contribuie, cu propriile proiecte neterminate, la acest program. Adică, să nu ni se ia banii şi, dacă la sfârşitul anului 2015, vom mai avea 4-5 miliarde necheltuiţi, ei să fie consideraţi ca fiind în acest program şi România să-şi poată continua, până în 2017, implementarea proiectelor care au fost licitate până la sfârşitul exerciţiului bugetar sau proiecte care sunt în derulare şi nu au fost terminate", a declarat Traian Băsescu, la aeroportul "Henri Coandă", înainte de plecarea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Este este ultima participare la o întrunire a liderilor UE înainte de a-i preda ștafeta lui Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel