Summit UE 2019. Băsescu: Nu trebuie să ne jucăm cu focul

Traian Băsescu
Traian Băsescu

În direct la România TV, fostul președinte al României Traian Băsescu a făcut precizări cu privire la modul în care a văzut el Summitul de la Sibiu. 

”A ieșit câștigătoare România pentru că Summitul de la Sibiu a fost un succes organizatoric, în primul rând. Nu trebuie să cădem însă în capcana de a crede că totul a fost roz. Pentru că în spatele Declarației de la Sibiu... spre exemplu există disputa pe care președintele Macron a lansat-o legat de modul de alegere a președintelui Comisiei Europene și în mod cert nu va rămâne la acest nivel și în paralel a apărut programul de campanie al partidului președintelui Macron care vorbește de o armată europeană în condițiile în care chestiunea armatei europene este extrem de disputată între liderii Uniunii. (...) Se face o armată europeană? Dacă da, există riscul ca Statele Unite să spună: înțeleg că vă puteți apăra singuri. Foarte bine, ne retragem și noi din NATO, iar președintele SUA a spus deja acest lucru acum câteva luni. Deci cred că nu trebuie să ne jucăm cu focul”, a precizat Traian Băsescu în direct la România TV.

Băsescu: președenția României la Consiliul Uniunii Europene, un succes

În cadrul intervenției telefonice, Traian Băsescu a fost întrebat și de modul în care țara noastră s-a descurcat cu președenția la Consiliul Uniunii Europene. 

”Lăsând totul la o parte, eu știu că o să fiu etichetat urât, dar știu de la Bruxelles, președenția României la Consiliul Uniunii Europene a fost un succes”, a mai spus Traian Băsescu. 

Vezi și: Summit UE 2019. Klaus Iohannis, declarații la finalul întâlnirilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel