Summit Sibiu. Chirieac: Gestul prin care Iohannis câștiga. Așa… ce a reușit?! L-a sfătuit greșit

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Există în continuare forţe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii, cărora nu le convine când instituţii fundamentale ale statului de drept investighează şi aduc la lumină faptele de corupţie, a afirmat joi, la Sibiu, Klaus Iohannis. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, discursul președintelui României.

Întrebat joi, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Previziuni", dacă era momentul unui nou atac îndreptat către PSD sau dacă discursul președintelui României ar fi trebuit să se concentreze pe alt subiect, analistul politic Bogdan Chirieac a oferit următorul răspus: „Este mare păcat că domnul președinte Iohannis compromite această zi istorică. Și Dumnezeu a ajutat România, a dat vreme bună acum. Și, totuși, dânsul compromite această zi cu un astfel de discurs. O să avem mai mult noroc, poate, peste 14 ani, când România va deține din nou președinția rotativă și, probabil, va realiza un nou summit european. Asta e. Aici, nu am avut noroc. Cineva l-a sfătuit greșit pe domnul președinte Iohannis, într-un moment în care trebuie să privești înainte, în lumină. Să privești către ce va fi mâine. Acum ce să faci? O ții cu corupția, furtul și cu astfel de lucruri.”

De asemenea, întrebat dacă, într-o zi atât de importantă, ca cea de astăzi, când are loc summitul de la Sibiu, prim-ministrul României ar fi trebuit să fie prezent, a spus că era „absolut necesar ca președintele să fie înconjurat la Sibiu - chiar dacă nu participa oficial – de tot Guvernul României", dar și de „președintele Academiei, de toți rectorii de universități din țară, de Preafericitul Patriarh Daniel, de Monseniorul Robu, de toți reprezentanții altor religii din România".

Summit Sibiu. „Iohannis câștiga. Așa... ce a reușit?!”

„E un moment de sărbătoare al României", a continuat Bogdan Chirieac. „Nu participau la ședință, erau la întâmpinarea delegațiilor, la modul: Bine ați venit la noi acasă, în România! Suntem români. Suntem europeni. Suntem frontiera Uniunii Europene. Ne batem să apărăm această frontieră. Era un gest prin care, în opinia mea, președintele Iohannis câștiga puncte prețioase pentru campania electorală. Așa... ce a reușit?! Este numai dânsul, cu un discurs total neavenit, care nu va atrage ce speră domnia sa: restul electoratului. Dă senzația de lipsă de mărinimie și viziune. E închistat în proiectul său politic, paralel cu România", a spus Bogdan Chirieac.

„Rezultatul îl veți vedea peste două săptămâni la alegeri", a concluzionat analistul politic în intervenția telefonică de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel