SUMMIT ROMA. Victor Negrescu: Nimeni nu are voie să...

În ajunul Summitului de la Roma, care celebrează 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, grupul S&D din PE organizează o dezbatere cu privire la viitorul Europei. 

La eveniment participă și europarlamentarul PSD Victor Negrescu. La dezbaterea dinaintea Summitului de la Roma va fi adoptată o declarație privind Carta Albă înaintată spre dezbatere de către șeful Comisiei Europene privind viitorul Uniunii Europene.

”O Uniune cu mai multe viteze poate pune în pericol politica de coeziune”

”Socialiştii nu sunt de acord cu Europa mai multor viteze, – pentru că o astfel de Europă este una incorectă, nedreaptă pentru cetăţenii săi! PES și Grupul S&D din Parlamentul European va prezenta propria sa viziune, clar asumată, cu privire la viitorul Europei, dincolo de reacţii punctuale la ceea ce a anunţat domnul Juncker. De aceea, împreună cu rețeaua europarlamentarilor sub 40 de ani pe care o coordonez, S&D40, vom lansa o serie de propuneri inovatoare dedicate îmbunătățirii funcționării Uniunii Europene. O Uniune cu mai multe viteze poate pune în pericol politica de coeziune, care este extrem de importantă pentru state precum România. Nimeni nu are voie să pună sub semnul întrebării unul din principiile fondatoare ale Uniunii Europene: solidaritatea prin politica de coeziune. Voi susține acest mesaj la Roma”, spune Victor Negrescu.

[citeste si]

Europarlamentarul PSD anunță că social democrații vor propune ca alegerea președintelui Comisiei Europene să se facă prin vot direct, pentru a evita, în viitor, luarea unor decizii privind viitorul Uniunii Europene în mod arbitrar, fără legitimitatea dată de cetățenii europeni.

Tot în cadrul vizitei sale, europarlamentarul Victor Negrescu va participa la Forumul ”Europe Fights Back. Re-building Vision, Re-gaining Trust, Re-launching Unity” prilejuit de Summit-ul de la Roma, iar apoi va lua parte la Marșul pentru Europa, o amplă acțiune civică, la care se așteaptă prezența câtorva mii de participanți, prin care se va cere liderilor statelor membre, reuniți sâmbătă la Roma,să aprobe un plan concret pentru relansarea și finalizarea unității politice și economice a Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel