Summit PPE la Sibiu. Orban: În ceea ce ne priveşte... - update

Ludovic Orban, presedintele PNL
Ludovic Orban, presedintele PNL

PNL va lupta, alături de partenerii din PPE, pentru a se asigura că Europa va rămâne unită, a declarat joi, la Sibiu, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, Summitul UE de la Sibiu este fundamental pentru deciziile care se vor lua în continuare la nivel european.

„PNL este angajat, alături de partenerii din PPE, să ducă mai departe misiunea de a construi o Europă democratică, o Europă dezvoltată, o Europă care să ofere fiecărui cetăţean şansa de a avea o viaţă decentă, şansa de a reuşi în viaţă. Chiar dacă avem forţe politice atât în România, cât şi în alte ţări europene, care contestă proiectul european, care încearcă să câştige capital politic dintr-un război absurd cu instituţiile UE, cu UE (...), în ceea ce ne priveşte vom lupta alături de partenerii din PPE să ne asigurăm în continuare că Europa va rămâne unită, că Europa va fi un loc în care fiecare cetăţean al UE va avea o viaţă decentă, în libertate, i se va respecta demnitate şi toţi cei care ocupă funcţii publice, indiferent unde ocupă aceste funcţii - la nivel local, judeţean, naţional sau european -, sunt în serviciul cetăţeanului', a afirmat Orban, la Summitul PPE.  

Update: Declarații complete: „În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, le urez bun venit partenerilor noștri din Partidul Popular European. De asemenea, le urez bun venit tuturor șefilor de stat și de guvern care vor participa la Summit-ul istoric care are loc, astăzi, la Sibiu. De asemenea, urăm bun venit mass-mediei internaționale, mass-mediei europene prezentă astăzi, la Sibiu, devenit pentru o zi capitala Uniunii Europene.

Este o onoare pentru noi să putem să fim gazdele unui eveniment atât de importat cum este Summit-ul Partidului Popular European, un Summit care este fundamental pentru deciziile care se vor lua în continuare la nivel european.

Partidul Național Liberal este angajat alături de partenerii din Partidul Popular European să ducă mai departe misiunea de a construi o Europă democratică, o Europă dezvoltată, o Europă care să ofere fiecărui cetățean european șansa de a avea o viață decentă, șansa de a reuși în viată.

Chiar dacă avem forțe politice, atât în România cât și în alte țări europene, care contestă proiectul european, care pescuiesc în ape tulburi, care încearcă să câștige capital politic dintr-un război absurd cu instituțiile Uniunii Europene, cu Uniunea Europeană, punând de multe ori la îndoială unitatea statelor europene, în ceea ce ne privește pe noi vom lupta alături de partenerii din Partidul Popular European să asigurăm în continuare că Europa va rămâne unită, că Europa va fi un loc în care fiecare cetățean european va putea avea o viață decentă, va avea libertate, i se va respecta demnitatea și toți cei care ocupă funcții publice, indiferent unde ocupă aceste funcții publice la nivel local, județean, național sau european, sunt în serviciul cetățeanului.

Partidul Național Liberal este angajat în această bătălie și alături de președintele Iohannis și alături de toți cetățenii români de bună credință, reprezintă o garanție a respectării valoriilor, principiilor și regulilor europene, o garanție pentru fiecare cetățean român, că apartenența la Uniunea Europeană este garanția pentru fiecare a reușitei în viață.

Avem încredere că data de 9 mai 2019, Sibiul și România, vor rămâne ca o dată și locuri memorabile pentru viitorul Europei, pentru că deciziile care se vor lua aici, vor oferi garanția că Europa merge mai departe, că Europa va fi mai unită, mai competitivă și va oferi în continuare garanția pentru fiecare cetățean al Uniunii Europene, că va avea o viață în care cu adevărat să se bucure de beneficiile democrației și apartenenței la Uniunea Europeană”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel