SUMMIT NATO VARȘOVIA. Klaus Iohannis, negocieri intense

Preşedintele Klaus Iohannis negociază 'intens' obiectivele asumate de România la Summitul NATO de la Varşovia, existând semnale privind brigada multinaţională, au declarat, vineri, surse oficiale, potrivit Agerpres

"Negocierile la summit continuă. Preşedintele negociază încă intens obiectivele asumate de România la acest summit. Există însă semnale, vezi Stoltenberg, privind brigada multinaţională, unul dintre obiectivele anunţate deja de România înainte de acest summit", au precizat sursele menţionate.

Alianţa Nord-Atlantică va transforma o brigadă românească într-o brigadă multinaţională, pentru a-şi întări prezenţa în sud-estul Europei, a anunţat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la un forum la nivel de experţi, organizat la Varşovia cu ocazia summitului NATO.

Surse aliate declarau înainte de Summitul NATO că după reuniune se va obţine o prezenţă terestră a Alianţei prin intermediul brigăzii multinaţionale de pe teritoriul României, care va fi alcătuită din 3.000 - 5.000 de militari, în jur de 1.000 fiind, prin rotaţie, din statele membre, iar restul contribuţie românească. "Există asigurări din partea Bulgariei pentru 400 de militari, iar Polonia va angaja o companie", susţineau sursele citate. Un alt obiectiv al României la summit vizează consolidarea profilului Mării Negre pe agenda NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel