Sulfina Barbu: Sindicalistul Liviu Pop dă dovadă de ură proletară

Deputatul PDL, Sulfina Barbu, susține că ”sindicalistul Liviu Pop dă dovadă de ură proletară” atunci când îi cere lui Daniel Funeriu, un ”om cu o carieră academică strălucită să se justifice în fața unui Guvern marcat de mediocritate și acuze de furt intelectual”, aluzie la cererea adresată de către ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, Inspecției Muncii de a verifica modul în care a fost încadrat fostul ministru de resort în funcția de consilier prezidențial.

”USL nu are nimic împotriva hoției academice dar se preocupă foarte serios de proceduri birocratice. În ultimele zile de mandat, ministrul Pop continuă să-şi dovedească ignoranța devenită, odată cu intervenția de astăzi, una agresivă. Ministrul interimar al educației a arătat că nu știe nici măcar să citească, asta după ce am văzut cu toții că are probleme mari cu limba română, atât în scris cât și prin viu grai. Dacă ar fi consultat cu atenţie Legea nr.47/1994 republicată, privind organizarea şi funcţionarea Preşedinţiei României, ar fi aflat, la articolul 3, aliniat 1, că "Funcţiile de conducere specifice din cadrul Administraţiei prezidenţiale sunt următoarele: consilier prezidenţial, cu rang de ministru, şi consilier de stat, cu rang de secretar de stat". Atât miniştrii cât şi secretarii de stat sunt demnitari ai statului român și nu funcționari publici, cum susține Liviu Pop”, susține Sulfina Barbu, într-un comunicat de presă.

Democrat-liberalul dezaprobă situația actuală, ”în care ministrul interimar Pop îi critică pe toți românii care și-au făcut studiile în străinătate. Pop îi cere unui om cu o carieră academică strălucită să se justifice în fața unui Guvern marcat de mediocritate și acuze de furt intelectual. ”Ura proletară” cu care ”sindicalistul Liviu Pop” a ieșit în public la adresa consilierului prezidențial Daniel Funeriu arată că USL nu are nimic împotriva hoției academice dar se preocupă foarte serios de proceduri birocratice”.

În opinia Sulfinei Barbu, ”Daniel Funeriu și-a demonstrat studiile cu mult timp în urmă. El nu are nevoie să producă nici un alt document pentru a putea fi consilier prezidențial. În cazul lui Daniel Funeriu, toate diplomele obținute în străinătate există. Nu același lucru se poate spune despre diploma de masterat a șefului lui Liviu Pop, Victor Ponta, obținută la Universitatea din Catania și făcută pierdută în ultima variantă de CV a șefului Guvernului după izbucnirea scandalului de plagiat”, conchide deputatul PDL în finalul comunicatului.

Potrivit celor declarate, luni, de către ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, Inspecţia Muncii a fost solicitată să verifice cum a fost încadrat consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, întrucât acesta nu are o diplomă de bacalaureat echivalată în România şi nu a echivalat studiile superioare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel