Sulfina Barbu: Guvernul Ponta este unul al dezintegrării europene

sulfina_barbu
sulfina_barbu

Vicepreședintele PDL Sulfina Barbu a declarat, miercuri, că problemele pe POSDRU se știau de ceva vreme, premierul Ponta asumându-și la preluarea mandatului planul de măsuri în fața Comisiei Europene și a catalogat actualul Executiv drept un "guvern al dezintegrării europene".

"USL guvernează de aproape șase luni de zile, are puterea de peste 170 de zile, dar, din păcate, nu a guvernat efectiv nicio zi. Acest guverne este un guvern al dezintegrării europene. Lucrul acesta e motivat de rezultatele dezastruoase pe care guvernul le are în domeniul fondurilor europene", a declarat Sulfina Barbu, în debutul unei conferințe de presă.

”Cunosc foarte bine problematica fondurilor europene și în special pe POSDRU. Ca fost ministru al Muncii, pe o perioadă de patru luni, vreau să îi atrag atenția premierului Ponta că la șase luni de la preluarea puterii nu are nicio scuză să vină să vorbească despre grava moștenire de pe programul acesta. Greaua moștenire pe care o invocă premierul Ponta este în realitate un plan de măsuri, care dacă era pus în aplicare, plățile de la Comisia Europeană ar fi continuat. Culmea este că Victor Ponta a adoptat planul de acțiuni făcut de miniștrii PDL, l-a semnat în luna mai și l-a asumat în fața Comsiei Europene. Și l-a asumat împreună cu miniștrii Muncii  și Ministrul de Finanțe  asumat cu termene precise”, a explicat democrat-liberala.

Sulfina Barbu a continuat: "În cele patru luni de mandat de la ministerul Muncii înseamnă plăți efectuate de la CE în valoare de 190 de milioane de euro. În acea perioadă, au fost rambursați, de la CE pe POSDRU 190 de milioane de euro. Toate măsurile dispuse de Autoritatea de Audit au fost puse în practică și implementate în această perioadă și au fost continuate și de următorul ministru. Au fost identificate 348 de proiecte cu potențial risc care au intrat în verificare detaliată a autorității de management. Împreună cu reprezentații CE, dar și cu Comitetul de organizare pentru acest program, a fost întocmită o listă cu corecții pentru întregul program și pentru fiecare proiect în parte”, a adăugat democrat liberala.

Aceasta a atras, mai departe, atenția premierului Ponta, "care conduce guvernul dezintegrării europene, că a depus proiect pe Nokia, la Comisia Europeană, el a fost avizat de CE și 2,9 milioane de euro vor veni pentru persoanele disponibilizate de la Nokia (3.300 de persoane) care vor beneficia de fonduri pentru reconversie profesională și reintegrare pe piața muncii", și i-a explicat prim-ministrului cum se alocă banii de la UE.

"Fondurile europene se alocă în funcție de performanță și nu se alocă așa cum domnul premier, în ședințele de partid, aprobă candidaturi pentru domnul Dragnea sau aprobă transferul acțiunilor Portului Constanța pentru domnul Mazăre", a mai arătat democrat-liberala, care, în numele ARD i-a cerut premierului să facă public stadiul tuturor acțiunilor prevăzute în memorandum.

"Dacă până acum România a fost prost guvernată, de acum și până la alegeri, nu va mai fi guvernată deloc, pentru că intrăm în tornada acțiunilor electorale care vor pune în mare pericol stabilitatea României. (...) ARD cere guvernului dezintrării europene ca prin rectificarea bugetară să aloce 400 de milioane de euro pentru plata beneficiarilor în programul POSDRU, să implementeze imediat măsurile asumate în planul de acțiune semnat cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru că aproximativ 100.000 de locuri de muncă sunt în pericol", a mai declarat Sulfina Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel