Sulfina Barbu, despre rectificarea bugetară: Este una cu puternice note electorale

sulfina_barbu
sulfina_barbu

Vicepreședintele PDL, Sulfina Barbu, a criticat, duminică, proiectul de rectificare bugetară al Guvernului USL, apreciind că prin alocarea a 800 de milioane de lei către primării, fără niciun fel de criteriu, se dorește motivarea proprii primari și președinți de CJ pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Asistăm la o nouă rectificare de buget pe care intenționează să o facă Guvernul USL și aș spune că este una cu puternice note politice și electorale. 800 de milioane de lei sunt alocate către primării fără niciun fel de criteriu, nu am văzut acolo criterii clare, au fost propuse aceste alocări prin derogare de la Legea finanțelor publice locale și este foarte clar că aici Guvernul dorește să își motiveze proprii primari și președinți de Consilii Județene pentru alegerile din 9 decembrie", a declarat Sulfina Barbu, în cadrul unei conferințe de presă.

PDL se întreabă dacă nu cumva prin reducerea bugetelor de la CSM și de la ÎCCJ, nu cumva Guvernul încearcă să pună presiune politică pe Justiție. "La rectificarea din iulie, Guvernul USL a măcelărit bugetul ICR, atunci acest institut era condus de dl Horia Roman Patapievici și tăierea bugetului a dus la demisii în lanț. Acum, când ICR e condus de dl Marga (propunerea PNL, n.red.), primește din nou bani la rectificare. Deci în luna iulie a fost tăiați banii de la acestă instituție, acum primește din nou bani la rectificare. Schema de presiune politică este evidentă prin acest exemplu și la această rectificare vedem că sunt tăiați bani de la CSM, de la ÎCCJ. Ne întrebăm legitim dacă Guvernul USL folosește banii alocați instituțiilor din justiție drept presiune politică. Este o întrebare legitimă, luând exemplu ICR", a explicat Sulfina Barbu.

Liderul democrat liberal a precizat că ARD consideră că actualul Guvern este unul al "blocajului și al stagnării României" și care dorește doar "note politice", nu "creștere economică", drept pentru care vor respinge proiectul de rectificare bugetară. "Asistăm la o tăiere a fondurilor de la investiții, 1,5 miliarde de lei sunt tăiați din nou, dacă adăugăm cele două miliarde de lei tăiate la investiții la prima rectificare de buget, vedem că Guvernul USL este un guvern al blocajului și al stagnării României (...) Prima rectificare de buget din luna iulie a tăiat aproximativ 20.000 de locuri de muncă, acum la această nouă rectificare prin care din nou se taie locuri de uncă, Guvernul demonstrează că dorește doar note politice, nu dezvoltare și creștere economică (...) Concluzia ARD, după consultarea proiectului de rectificare este foarte clară, ARD respinge acest proiect de rectificare și cere Guvernului să regândească parametrii rectificării. Cerem Guvernului Ponta să renunțe la tăierea banilor pentru investiții, pentru că numai investițiile garantează creștere economică și susținerea locurilor de muncă", a declarat vicepreședintele PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel