Sulfina Barbu, despre anularea Consiliului JAI: Din cauza USL-ului

sulfina_barbu
sulfina_barbu

Reuniunea Consiliului JAI din 19-20 septembrie a fost amânată din cauza ”acțiunii politice a USL”, a afirmat, marți, vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu, exprimând ferm că Executivul condus de Victor Ponta este un ”Guvern anti-România”.

Potrivit celor declarate de către Sulfina Barbu, întrucât ultimul raport pe MCV nu este pozitiv la adresa României, acest fapt a generat îngrijorări și suspiciuni mai multor state din Uniunea Europeană, ori, în caz contrar, chiar și Olanda, singura țară care se mai opunea aderăriii noastre în Schengen, și-ar fi schimbat atitudinea.

"Eu am convingerea că această reuniunea a fost amânată deoarece ultimele evenimente politice din România au ridicat semne de întrebare şi la nivelul altor ţări. Ştim un lucru: singura ţară care se opunea intrării în Schengen era Olanda. Dacă ar fi fost un raport pozitiv pe MCV, şi Olanda şi-ar fi schimbat punctul de vedere. Având în vedere că ultimul raport MCV nu a fost pozitiv, şi îngrijorările vizavi de evoluţia politică din România au apărut şi la nivelul altor state din UE, acest Consiliu JAI a fost anulat din cauza acţiunii politice a USL, arătând clar că Executivul de la Bucureşti este un Guvern anti-România ", a declarat Sulfina Barbu, pentru Mediafax.

Pe de altă parte, vicepreședintele PSD, Corina Crețu, a susținut că anularea Consiliului JAI nu are legătură cu ultimele evoluții din România, iar decizia preşedinţiei cipriote a Consiliului Uniunii Europene este într-un fel o veste bună, deoarece Olanda nu şi-ar fi schimbat poziţia faţă de lărgirea Spaţiului Schengen în campania electorală (fiind vorba despre procesele electorale din Belgia, Germania, Olanda), pentru că aceasta a fost situația și înainte.

Potrivit unor surse oficiale, aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen era singurul subiect important pe agenda reuniunii programate săptămâna viitoare.

Preşedinţia cipriotă a Consiliului Uniunii Europene a anulat reuniunea din 19-20 septembrie a Consiliului JAI din lipsă de subiecte "substanţiale", însă aderarea României şi Bulgariei la Schengen va fi pe agenda reuniunii JAI din 25-26 octombrie.

"Deoarece nu am avut subiecte care să ducă discuţii substanţiale, am decis, ca Preşedinţie în exerciţiu, să anulăm reuniunea din septembrie a Consiliului JAI. Nu e normal să ţinem o reuniune de Consiliu doar pentru că era în calendarul nostru", a declarat marţi, pentru Mediafax, Nikos Christodoulides, purtător de cuvânt al Preşedinţiei cipriote a UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel