Urmărește emisiunea live


Sulfina Barbu acuză Guvernul Ponta de minciună, în cazul POSDRU

sulfina_barbu
sulfina_barbu

Vicepreședintele PDL Sulfina Barbu a declarat, miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, că vizita miniştrilor Mariana Câmpeanu şi Eugen Teodorovici la Bruxelles, contrazice afirmațiile premierului Victor Ponta din decembrie privind reluarea plăților aferente POSDRU.

"Guvernarea Ponta nu reprezintă altceva decât un lung şir de minciuni şi dovezi de incompetenţă în absolut toate domeniile. Ultima minciună care a ieşit la iveală se referă la deblocarea plăţilor aferente POSDRU. Deşi Victor Ponta anunţa victorios, încă din campania electorală, deblocarea plăţilor, astăzi este contrazis chiar de miniştri din cabinetul său, susține în documentul citat, liderul democrat-liberal.

Amintind că, în decembrie, premierul Victor Ponta declara că a primit  "oficial scrisoarea privind deblocarea POSDRU, program accesat în special de către universităţi şi organizaţii neguvernamentale" și că "În luna decembrie pot fi reluate rambursările pentru POSDRU”, Sulfina Barbu afirmă că șeful Executivului îi "minte cu nerușinare", pe români, "ori de câte ori îi dictează propriile interese". În susținerea afirmațiilor sale, Sulfina Barbu consideră că informația potrivit căreia miniștrii Mariana Câmpeanu şi Eugen Teodorovici se întâlnesc, la Bruxelles cu oficiali ai Comisiei Europene, pentru a identifica „soluţiile existente în vederea reluării plăţilor aferente POSDRU, este "cel puțin ciudată".

"Victor Ponta demonstrează în fiecare zi, și cu fiecare apariție publică, faptul că nu poate fi luat în serios, că minciuna i-a devenit un mod de viață, că unde vede el alb este de fapt negru. Mai grav este faptul că la tot acest spectacol al minciunii, spectatori sunt și oficiali ai Comisiei Europene iar imaginea României în cadrul UE are de suferit", conchide Sulfina Barbu, în finalul comunicatului.

La începutul lunii ianuarie, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, Laszlo Andor, declara în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bruxelles, că în viitoarele săptămâni s-ar putea ajunge la practici normale în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), după ce Comisia Europeană (CE) a convenit anul trecut cu autorităţile române să înceapă să trimită cererile de rambursare pe acest program, potrivit Agerpres.

Premierul Victor Ponta a declarat, la jumătatea lunii decembrie, că autorităţile de la Bucureşti au trimis CE cereri de decontare pe POSDRU în valoare de 140 de milioane de euro. La rândul său, fostul ministru al afacerilor europene, Leonard Orban, declara în luna decembrie a anului trecut că plăţile pe POSDRU au fost "parţial deblocate", pentru o reluare integrală a decontărilor fiind necesară o nouă misiune de audit în ianuarie 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel