EXCLUSIV  Suferinţa firmelor româneşti. Petrescu: "Bursa nu are pondere" VIDEO

Înfiinţarea unui IMM, a unei firme, în general, vine cu o serie de necesităţi specifice, una dintre ele fiind capitalul, problemă despre care ne-a vorbit Alexandru Petrescu, ministru al Economiei și al IMM-urilor în guvernul Grindeanu.

Pentru a demara o afacere, de cele mai multe ori, românii se lovesc de nevoia de capital. Când apare necesitatea finanţarii afacerii şi de la ce nivel, ne-a explicat Alexandru Petrescu.

"Nevoile de finanţare sunt prezente înainte să dai drumul la firmă, de cele mai multe ori! Şi, pe măsură ce traiectoria existenţială a unui IMM îşi duce cursul, avem elementul incipient de Start-up şi ai nevoie de o finanţare ca să îi dai drumul, după aceea apare perioada de "incubare" în care încerci să o stabilizezi, apoi apare o perioadă de internaţionalizare, de înţelegere a realităţii în care te mişti etc. Deci, finanţarea este necesară pe toată periodă de existenţă a unui IMM. Este foarte variat modul de finanţare, în funcţie de tipul de business." a precizat fostul ministru şi actualul director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Una dintre soluţii pentru a obţine bani pentru companiile româneşti poate fi Bursa, însă acest lucru pare a nu fi o soluţie:

"Nu se finanţează îndeajuns. Bursa în România încă nu a atins anvergura necesară ori minimală, atât din punctul de vedere al volumului monetar din bursă, cât şi din punctul de vedere al recunoaşterii ei în piaţă. Oamenii nu o văd ca un instrument, nu o consideră între primele 2-3 opţiuni de finanţare." este concluzia lui Alexandru Petrescu.

Anul trecut au fost înfiinţate 137.000 de agenţi economici în România, dintre care 98.000 firme, restul PFA-uri. Ce înseamnă asta pentru România puteţi afla din interviul de mai jos:

VIDEO

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel