Suedia: Plata cash nu mai este acceptată la magazine. Situație îngrijorătoare pentru autorități

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Este îngrijorare la nivel național în Suedia, după ce s-a ajuns la concluzia că nu mai există magazine care să accepte plata cash. 

Semnul "Nu sunt acceptăm plata cash" este ceva obișnuit în magazinele și restaurantele din Suedia, deoarece plățile se fac digital și mobil.

Dar ritmul în care plățile cash au dispărut aproape în totalite au îngrijorat autoritățile. O revizuire amplă a legislației bancare centrale care este în curs de desfășurare caută acum măsuri speciale asupra situației.

Băncile nu mai gestionează cash-ul 

"Dacă această evoluție de dispariție a numerarului se întâmplă prea repede, poate fi dificilă menținerea infrastructurii  pentru manipularea numerarului," a declarat Mats Dillen, șeful comisiei de anchetă parlamentară. El a refuzat să dea mai multe detalii cu privire la tipurile de propuneri care ar putea fi incluse în raport.

Suedia este considerată pe scară largă ca fiind țara din lume cu cele mai puține plăți cash. Majoritatea sucursalelor bănciilor din țară a încetat să mai gestioneze numerar; multe magazine, muzee și restaurante acceptă numai plăți cu cardul sau pe mobil. Dar există un dezavantaj, deoarece mulți oameni, în special vârstnicii, nu au acces la societatea digitală, relatează Bloomberg.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel