Sucul care dizolvă pietrele de la rinichi. Toată lumea îl bea!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay & Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay & Pexels

Știai că există un suc natural care dizolvă pietrele de la rinichi? Iată despre ce este vorba.

Pietrele la rinichi (calculi renali) sunt cristale dure, care se formează la nivelul rinichilor şi care provoacă în general dureri intense atunci când nu pot fi evacuate pe cale naturală. Calculii renali se formează din cauza cristalizării sărurilor minerale şi a acidului uric, elemente prezente în cantităţi mari în urină.

Potrivit cercetătorilor de la Mayo Clinic (Statele Unite), acidul citric, care se găseşte din abundenţă în limonadă ajută la dizolvarea cristalelor care se formează în rinichi, scrie adevarul.ro.

"De altfel, este esenţial să ne hidratăm suficient, mai ales dacă suntem predispuşi la formarea calculilor renali, iar limonadele, citronadele participă de minune la hidratare", ne asigură autorii studiului.

Limonada este bogată în vitaminele C şi B, conţine minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu şi este o mină de antioxidanţi. De aceea, este un tonic general, ajută la eliminarea toxinelor din corp şi sprijină procesul de digestie.

Iată o reţetă de citronadă 100% naturală şi sănătoasă: 2 lămâi se storc bine şi apoi se taie în felii, se mixează la blender o portocală, se adaugă totul în 2 litri de apă şi se  îndulceşte cu 3-4 linguriţe de miere. Se ţine la frigider 4-5 ore sau se serveşte cu gheaţă şi frunze de mentă.

Ceaiul care-ți curăță stomacul, intestinele și rinichii

Ceai de stafide

În jumătate de litru de apă clocotită se toarnă un pumn de stafide. Se ia de pe foc şi se lasă la macerat timp de o jumătate de oră. Strecuraţi ceaiul. Beţi acest ceai şi mâncaţi stafidele fierte. Puteţi adăuga la stafide 1/2 mere şi 1 linguriţă de scorţişoară. Cu această reţetă puteţi curăţa stomacul, intestinele şi rinichii, potrivit bewoman.ro. Acest ceai este util dacă suferiţi de anemie.

Beneficiile consumului de stafide

“Stafidele reprezintă şi o sursă bună de antioxidanţi, care intervin în procesul de dizolvare şi eliminare a colesterolului. În plus, sunt foarte bogate în potasiu. Ele se includ în alimentaţia persoanelor care au probleme de ritm cardiac sau tensiune arterială. Mai contribuie în mare măsură la reglarea şi normalizarea activităţii cardiace”, a explicat dr. Denisa Zaharia, medic medicină internă, pentru adevarul.ro.

În componenţa stafidelor se găsesc cantităţi importante de cupru şi fier care le fac utile în combaterea şi tratarea anemiilor.  Stafidele conţin numeroase vitamine şi minerale, precum acid ascorbic, niacina piridoxină, fier, potasiu şi fosfor. Totodată, aceste fructe uscate conţin şi foarte mulţi antioxidanţi (flavonoide şi fenoli) care reduc impactul radicalilor liberi asupra organismului. Au şi probiotice, acestea ajutând la menţinerea unui mediu sănătos în colon. Acestea oferă rapid şi pentru mai multă vreme şi senzaţia de saţietate.

"Totodată, stafidele reduc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, sunt excelente pentru a combate oboseala şi a preveni depresia şi ajută la tratarea stărilor de anxietate. Mai mult, ele previn apariţia neoplasmelor şi a tumorilor maligne", explică medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel