Suciu (PSD): E o rușine! Să mai vină să-i şoptească ceva

Daniel Suciu
Daniel Suciu

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a declarat, miercuri, că este o premieră nedorită ce se întâmplă în plenul Camerei Deputaţilor, susţinând că este 'o ruşine' ceea ce fac repezentanţii Opoziţiei.

„Nici nu ştiu dacă să râd sau să plâng vizavi de ceea ce se întâmplă în plen. E o premieră nedorită a parlamentarismului românesc să asist şi să vedem cum un vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor preia microfonul fără să conducă şedinţa, să supună la vot cu de la sine putere, iar stenograf şi secretară să fie liderul de grup, în speţă Raluca Turcan şi tot câte unul să mai vină să-i şoptească ceva, dacă asta a ajuns parlamentul României şi aşa se poartă bătălia politică în Parlament, ne vom ajusta şi vom duce inclusiv aşa această bătălie politică, dar este o ruşine ce se întâmplă. (...) Eu nu vreau să-i liniştesc pe cei din opoziţie. Din punctul meu de vedere, să rămână agitaţi”, a afirmat Suciu.

El a subliniat că o oră şi jumătate PSD a încercat să explice că solicitările Opoziţiei de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi a vicepreşedintelui Florin Iordache sunt neregulamentare. 'O oră şi jumătate am încercat să explicăm de la microfonul plenului că ceea ce doresc domniile lor nu este regulamentar şi nu se poate supune la vot, în condiţiile în care la Biroul permanent nu este o solicitare din partea grupului PSD de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, nici de revocare a vicepreşedintelui. Astăzi la Biroul permanent sunt solicitări de revocare a domnului Florin Iordache, a domnului Eugen Nicolicea, a domnului Pirtea, iar doamna Carmen Mihălcescu întâmplător ştiu cei din PNL unde a fost chemată astăzi. Nu vreau să fac comentarii. De trei săptămâni, Opoziţia tot face scenarii şi încearcă o lovitură de imagine. Au reuşit o lovitură de imagine cum n-au reuşit alţii în 28 de ani de parlamentarism - să ia ostatică sala de plen o minoritate care vrea să iasă în faţa dumneavoastră (a jurnaliştilor - n.r.) şi să fluture o hârtie', a spus Suciu.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost închisă de preşedintele de şedinţă Florin Iordache, după ce vicepreşedintele Marilen Pirtea a preluat conducerea plenului şi a supus la vot mai multe propuneri de la tribuna Camerei Deputaţilor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel