Suciu, plângere. Turcan: "Este doar o hărţuire"

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a calificat, miercuri, drept "o hărţuire" a PSD plângerea depusă la Parchetul General împotriva liderilor de grup de la Camera Deputaţilor ai Opoziţiei cu privire la lista de semnături depusă de aceştia pentru convocarea unei sesiuni extraordinare pe tema protestelor din 10 august.

"Este doar o hărţuire a PSD pentru a acoperi încălcarea legii. Articolul 66 alineatul 3 din Constituţia României spune explicit: convocarea Camerelor pentru sesiune extraordinară se face de către preşedinţii acestora. Aşadar, textul Constituţiei este imperativ, ceea ce arată că întregul nostru demers de convocare a unei sesiuni extraordinară după protestele înnăbuşite din data de 10 august din Piaţa Victoriei a fost regulamentar şi constituţional, iar Liviu Dragnea a încălcat grav legea din România. Nimeni şi nimic nu ne poate intimida", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acesteia, semnăturile de pe convocare pot fi considerate ca fiind nereale doar de către "autorii acestora".

"În ceea ce priveşte semnăturile invocate de PSD, ele pot fi considerate ca nefiind reale doar de către autorii acestora. Nu-mi amintesc să fi existat nicio persoană dintre cei peste o treime din numărul deputaţilor care au semnat solicitarea de convocare a sesiunii parlamentare să fi spus că semnătura nu este adevărată. Dacă există vreo persoană care consideră că i-a fost falsificată semnătura, atunci în faţa organelor penale vor trebui să spună lucrul acesta, dacă nu, înseamnă că Dragnea & company, aşa cum pune tunul pe oamenii care protestează paşnic, aşa cum încearcă să intimideze societatea civilă şi mass-media, aşa procedează şi cu adversarii politici şi nu ne vom lăsa intimidaţi", a susţinut Turcan.

Daniel Suciu, plângere

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a anunţat că a depus o plângere la Parchetul General care îi vizează pe liderii de grup ai Opoziţiei de la Camera Deputaţilor cu privire la semnăturile depuse de aceştia pe solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare.

Suciu a precizat că plângerea îi vizează pe liderii de grup Raluca Turcan (PNL), Dan Barna (USR) şi Eugen Tomac (PMP).

În 20 august, Biroul permanent a respins convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor semnată de 114 deputaţi aparţinând PNL, USR, PMP şi neafiliaţi. Sesiunea extraordinară era cerută pentru constituirea a două comisii de anchetă privind evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei şi problema pestei porcine şi pentru o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel