Suciu: Cioloş nu mai acceptă ordine de zi suplimentară pe masa Guvernului

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Executivului, a anunțat, joi, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria, că premierul Dacian Cioloş nu mai acceptă fişe suplimentare de ordine de zi la şedinţele de guvern, iar Cancelaria prim-ministrului a primit un rol mai important astfel încât acest fenomen să nu mai existe.

"S-a schimbat procedura de a introduce acte normative pe ordinea de zi. (...) Cancelaria primului ministru primeşte un rol mai important.

Evident, nu ocoleşte Secretariatul General, care rămâne cu condiţionalitatea juridică a trecerii actelor prin şedinţa de Guvern, dar Cancelaria primeşte un rol funcţional mai important prin structurarea unei colaborări cu ministerele de linie şi cu ministerele implicate în proiecte, conduce două şedinţe pregătitoare, nu doar una, şi dacă actele nu vor trece prin şedinţele pregătitoare, nu ajung pe masa Guvernului. Asta e una din dorinţele premierului Cioloş care a spus că nu acceptă (...) fişa suplimentară pentru ordinea de zi, ordinea suplimentară. Aşa ceva nu credem că mai e cazul să mai existe şi de aceea există aceste şedinţe pregătitoare unde ministerele trebuie să aibă un rol mai activ", a explicat Suciu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, acest proces va fi coordonat de Cancelarie, astfel încât, atunci când proiectele apar pe masa Guvernului, ele să reflecte "o mai bună interconexiune între ministere". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel