Succesul Bulgariei la negocierile pentru conducerea UE. Bogdan Chirieac: De NECONCEPUT pentru România

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, rezultatul negocierilor cu privire la liderii care vor conduce UE. 

Vezi aici: Numele care vor conduce UE

”Urmări la modul dur” pentru Weber și Timmermans

”Avem un lucru fundamental: statele din Estul Europei, mai puțin România, care nu a contat în niciun fel, și-au impus punctul de vedere, ceea ce înseamnă că, iată, în mecanismele UE, este loc și pentru cei mai săraci și pentru cei care au revenit mai târziu la democrație. Personalitățile politice europene, în special dl Timmermans, dar și dl Weber, au fost categoric respinse de aceste state din Estul Europei. Incapacitatea domniilor lor de a percepe realitățiile politice din aceste state a avut urmări la modul dur, la modul în care, iată, aceste state sunt membri cu drepturi depline la masa europeană și și-au impus punctul de vedere. Noua conducere a UE va ține seama de realitățile și din Vestul, dar mai ales din Estul Europei. Deocamdată, marile probleme ale UE n-au venit niciodată din Est, ele au apărut, în special, în Vest.” a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3, adăugând: ”Eu cred că ar putea să fie vești bune pentru România”. 

Analistul politic a continuat: ”Sper că noua conducere va ține mai mult seama de coeziunea absolut necesară dintre Est și Vest. Dacă România are patru milioane de români mai puțini, acest lucru e din cauza decalajelor foarte mari între Est și Vest în privința venitului. Dacă Europa are o problemă uriașă cu migrația, acest lucru e din cauza unei decizii a doamnei Merkel care a fost respinsă cu mare putere în Estul Europei, dar a fost respinsă cu aceeași putere, ignorându-se lucrul acesta, în cele mai multe dintre statele vest-europene. Deci eu cred că e un fapt pozitiv.” 

Bulgaria, forță europeană, cu probleme care ar fi de neconceput pentru România

În ceea ce privește succesul Bulgariei, Bogdan Chirieac a afirmat: ”Cu toată dragostea și multă admirație pentru vecinii noștri bulgari, pe care i-am invidiat întotdeauna în ultimii 20 de ani pentru coeziunea de care dau dovadă, Sergei Stanishev, președintele Partidului Socialist European, ajunge președintele PE, doi ani și jumătate. E o onoare excepțională pentru Bulgaria și e una câștigată, nu vine prin rotație. Bulgaria are probleme cu justiția, cu corupția și crima organizată, din nefericire pentru toată lumea, probleme care ar fi de neconceput în România. Faptul că Bulgaria nu a ținut să-și exhibe toate bubele, toate desuurile, a făcut să fie, în ochii europenilor, un stat puternic, chiar dacă sărac, un stat de drept, chiar dacă te mai împușcă pe stradă, din nefericire, și obține un succes pentru care noi ar trebui să fim mândri, pentru că sunt vecinii noștri și suntem luați la pachet, dar și un pic invidioși. Și iată cum o națiune mai săracă decât România a reușit să se impună în plan european și sunt convins că va crește în continuare, o națiune care a refuzat să facă DNA în Bulgaria, când Boiko Borisov a spus că ”românii au DNA, noi nu facem, n-ați văzut ce probleme au ei cu corupția, că-n fiecare zi arestează pe cineva, nu mai știm cu cine să vorbim, cum vorbim cu un ministru, cum într-o lună îl arestează”. Mulțumim frumos și felicitări Bulgariei”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel