Substanțe pentru slăbit și pentru masa musculară, pericol pentru sănătate

Colegiul Medicilor din municipiul București a publicat pe site lista substanțelor interzise în sportul de performanță. Specialiștii au atras atenția totodată despre pericolul la care se expun persoanele care consumă substanțe pentru mărirea masei musculare sau pentru slăbit. 

Tinerii care merg la sală și consumă substanțe care să îi ajute în creșterea masei musculare sau pentru slăbit se expun unor pericole imense de sănătate. Anumite substanțe au un impact negativ și pot crea grave complicații. Unele dintre produse, mascate sub forma unor extrase din plante sunt de fapt anabolizante în amestec cu proteinele care sunt prezentate pe ambalaje. Principalele riscuri la care se expun persoanele care consumă unele din produsele de acest tip sunt impotența și cancerul. 

Și femeile care vor să slăbească trebuie să manifeste maximum de atenție sau să evite pe cât posibil consumarea unor medicamente sau substanțe pentru slăbit pentru că își supun sănătatea unor mari riscuri. 

Pentru protejarea sportivilor, Agenția Națională Anti-Doping a semnat un protocol cu Colegiul Medicilor din Municipiul București, iar instituția din urmă a publicat pe site lista substanțelor interzise în sportul de performanță. Acțiunea celor două instituții are ca scop direct evitarea dopării accidentale a sportivilor cu diverse medicamente care conțin substanțe interzise. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel