EXCLUSIV  SUA vs China. George Maior anunță REPOZIȚIONĂRI: Propagandă cu implicații geopolitice

George Maior, ambasadorul României în SUA, a analizat la DCNews TV ipoteza unui posibil conflict între SUA și China, în contextul crizei provocate de coronavirus.

Analistul politice Bogdan Chirieac l-a întrebat pe George Major cât să fim de îngrijorați cu privire la un posibil conflict între SUA și China. Ambasadorul României în SUA a afirmat că lucrurile s-au schimbat dramatic, dar că nu ar înainta nici măcar ipoteza unui război rece. 

"Există un nivel de discurs destul de accentuat în legătură cu originile acestui virus, în legătură cu politica de informaţii iniţială legată de virus. Dar exclud orice altă posibliltate de a se ajunge la un asemenea grad de tensiune încât să putem vorbi de ciocniri. Desigur, discuţiile vor continua şi este important să se întâmple asta pentru că suntem într-o cursă pentru eradicarea acestui fenomen pornind de la înţelegerea lui, a originilor sale, a modului de manifestare. Acest lucru ne ajută în găsirea unui remediu esenţial, a unui vaccin.

Dincolo de acest aspect există şi proiecţii de propagandă provenite din diverse zone de putere care încearcă să se plaseze cât mai favorabil în acest context cu multiple implicaţii geopolitice, economice, comerciale. Va trebui să observăm atent aceste evoluţii, să cântărim serios şi nivelul veridicităţii unor informații vehiculate şi să încercăm să înţelegem evoluţia acestor dezbateri care vor continua cu siguranţă şi cu elemente tensionate", a declarat George Maior, într-un interviu pentru DCNews.

Război rece între SUA și China?

"Există posibilitatea unor repoziționări. M-aş feri să folosesc termenul de război rece. Înainte de izbucnirea crizei, exista o tendinţă pozitivă de negociere cu China pe elementele de comerţ internaţional. Acum, contextul s-a schimbat şi vom vedea cum vor evolua aceste polarizări în curs", a concluzionat Maior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel