SUA. Sunt oferite 25 de milioane de dolari pentru a facilita accesul la energie nucleară curată

Pexels
Pexels

SUA a anunţat că oferă 25 de milioane de dolari pentru a sprijini accesul la energie nucleară curată.

Subsecretarul de stat american pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională Bonnie Jenkins a anunţat la Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice că Statele Unite se angajează să acorde 25 de milioane de dolari pentru a sprijini extinderea accesului la energie nucleară curată, informează miercuri biroul de presă al Ambasadei SUA, citând Departamentul de Stat.

"Nuclear Futures Package"

Anunţul, cunoscut şi sub denumirea "Nuclear Futures Package", reprezintă eforturile mai multor departamente din cadrul guvernului Statelor Unite şi se referă la programe în derulare şi proiecte în curs de dezvoltare, cu scopul de a promova generarea de energie nucleară curată şi modernă, la scară largă, de a demonstra potenţialul pe care îl are hidrogenul produs în centralele nucleare de a alimenta tranziţia la energia curată şi de a promova tehnologii nucleare inovatoare, sigure şi securizate, cum sunt reactoarele modulare de mici dimensiuni (SMR).

Sub egida "Nuclear Futures Package", Statele Unite se bucură să fie partenere cu Polonia, Kenia, Ucraina, Brazilia, România şi Indonezia, printre alte ţări, şi să sprijine progresele făcute pentru atingerea obiectivelor acestor state cu privire la energia nucleară, se subliniază în comunicat. Eforturile includ consolidarea capacităţii, echipamente, studii de fezabilitate şi amplasare, proiecte demonstrative, vizite de studiu, vizite la situri, colaborare tehnică şi altele.

Programe și inițiative cu fonduri din SUA

În acest angajament este inclusă şi iniţiativa FIRST (Foundational Infrastructure for the Responsible Use of Small Modular Reactor Technology), pe care Statele Unite au lansat-o la Summitul liderilor privind clima. Totodată, sunt incluse şi Programul public-privat al Statelor Unite pentru reactoare SMR şi seria de seminare asociate despre standardele şi reglementările aplicabile reactorului modular de mici dimensiuni şi a celui avansat. Aceste programe sunt menite să sprijine etapele-cheie, necesare pentru utilizarea sigură, securizată şi responsabilă a tehnologiilor nucleare emergente, se precizează în comunicat.

"Nuclear Futures Package" evidenţiază angajamentul solid al Statelor Unite pentru inovaţie în sectorul energetic şi tehnologie nucleară, ca elemente importante pentru atingerea obiectivelor globale privind schimbările climatice. Pe lângă Departamentul de Stat, în aceste activităţi se implică şi Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA), Departamentul Comerţului şi Departamentul Energiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel