EXCLUSIV  SUA – România, acord fără precedent. Tudorache: Americanii au făcut primul pas! - video

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, și consulul general al României la New York, avocatul Cătălin Dancu, prezenți la interviul DCNews Live, au oferit informații în premieră despre un parteneriat între România și SUA.

Primarul Daniel Tudorache continuă deschiderea externă printr-un parteneriat cu Jersey City. „Pe data de 15 august, Consiliul General al Jersey City a votat înfrățirea. Pe 10 septembrie, vom vota și noi în Consiliul Local. Chiar dacă eu am semnat pe data de 15 august, după ce Consiliul Local va aproba – nu cred că va fi un consilier local care să nu aprobe o astfel de înfrățire -, atunci vor fi îndeplinite toate condițiile. Americanii au făcut primul pas! Până acum, noi ne duceam către ei", a spus, la DCNews, primarul Tudorache.

(w670)

Consulul general al României la New York a reiterat faptul că este vorba despre „primul acord plecat dinspre partea americană spre România". „Acest acord a fost lucrat zece luni de zile de către mine cu echipa primarului din Jersey City și cu avocații lor. Au fost foarte interesați de România, de evoluția economică și dinamica Sectorului 1. Au făcut verificări, audit, analize. Știu că românii sunt cei mai pro-americani din tot spațiul Uniunii Europene, știu că cei mai mulți vorbesc engleză fluent, știu că Primaria Sectorului 1 este renumită pentru faptul că asigură cele mai bune locații, investiții, sunt foarte preocupați de problema securității. M-au abordat, am avut mai multe discuții. Apoi am fost la București de trei ori, am discutat cu domnul primar. Am spus să realizăm un acord unic, primul din istoria relațiilor dintre SUA și România, primul acord plecat dinspre partea americană spre România. Într-o zi binecuvântată, pe 15 august, o zi aleasă de ei absolut întâmplător, s-a votat procedura administrativă de înfrățire prin votul unanim al consilierilor", a declarat Cătălin Dancu.

Proiecte fără precedent

„Când vorbești de Jersey City, vorbești despre orașul care adăpostește cea mai mare concentrație economică, financiară, bancară de asigurări și investiții în Statele Unite. Aici se află sediile unor mari corporații din lume, companii care au înțeles rapid ceea ce înseamnă Jersey City, cu o platformă de facilități fiscale extraordinare", a precizat consulul.

„Vor veni cu proiecte de investiții care vor fi fără precedent în istoria relațiilor dintre România și Statele Unite", a punctat consulul.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel