SUA, măsuri economice. Ministrul Oprea: Suntem afectați în mod direct

Vlad Manolache / 26 iul 2018 / 12:58 Salveaza PDF Comentarii
Donald Trump
Donald Trump

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a declarat că România este afectată în mod direct de măsurile impuse de SUA.

Minsiterul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea, a declarat că măsurile economice luate de SUA, printre care mărirea taxelor pentru importul de oțel, a afectat în mod direct România. 

"Nu sunt cifre foarte mari, dar sunt importante"

 "Vestea bună de astăzi vine tot din SUA unde domnul președinte Juncker a avut o întâlnire cu președintele Donlad Trump și sunt vești bune pentru comerțul internațional. Dar sunt industrii afectate de decizii internaționale ale Statelor Unite cum este cea de aluminiu și cea de oțel. Am avut întâlniri cu industria, am mers la Bruxelles, am spus poziția României în discuțiile pe care le-am avut cu cei care negociază pentru România astfel încât poziția și dorințele mediului de afaceri din România să fie cunoscute și să intre pe lista de negocieri. Suntem unul dintre cele 10 state afectate în mod direct pentru că avem export direct în Statele Unite. Nu sunt cifre foarte mari, dar sunt importante", a delcarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25