SUA, gata să atace iar Siria

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii, Nikki Haley, a anunțat că țara este pregătită să declanșeze noi lovituri contra Siriei în cazul unor alte atacuri chimice.

Americanii pun presiune în continuare pe Siria, ca un răspuns la propunerea Rusiei în Consiliul de Securitate ca ”agresiunea SUA și a aliaților sîi contra Siriei să fie sancționată”. Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la ONU, Nikki Haley, a declarat, în cadrul reuniunii de urgenţă a Consiliul de Securitate, că țara sa este pregătită să declanșeze noi lovituri în cazul unor alte atacuri cu arme chimice în Siria, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

[citeste si]

Duelul declarațiilor continuă

”Suntem încrezători că am afectat serios programul de armament chimic al Siriei. Suntem pregătiţi să menţinem această presiune, dacă regimul sirian este suficient de nebun să ne testeze voinţa', a spus Nikki Haley, carer a folosit un ton dur în continure. ”Dacă regimul sirian foloseşte din nou acest gaz otrăvitor, Statele Unite sunt pregătite să lovească din nou”, a afirmat ambasadoarea.

Reuniunea a fost convocată la cererea Rusiei, după loviturile aeriene întreprinse de SUA, Franţa şi Marea Britanie în cursul nopţii împotriva regimului din Siria. ”Agresiunile dumneavoastră agravează situaţia umanitară” în Siria, a denunţat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, în cadrul reuniunii. ”Nu aţi ieşit din neocolonialism”, a adăugat el, susţinând că toate cele trei state occidentale au ”călcat în picioare Carta ONU”.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel