SUA - Cehia, finala Fed Cup. Fără Serena şi Venus Williams

În finala Fed Cup, Statele Unite vor alinia o echipă inedită la finala cu Cehia.

Echipa feminină de tenis Statelor Unite, campioana en titre, se va prezenta într-o formulă neobişnuită la finala Fed Cup, pe care o va disputa săptămâna viitoare, la Praga, împotriva puternicei formaţii a Cehiei. În absenţa surorilor Serena şi Venus Williams, indisponibile pentru această întâlnire, la fel ca şi Sloane Stephens şi Madison Keys, cea mai bine clasată jucătoare pe care căpitanul echipei americane, Kathy Rinaldi, o va avea la dispoziţie este Danielle Collins, ocupanta locului 35 în ierarhia WTA.

Collins le va avea alături, la finala din capitala Cehă, pe Sofia Kenin (48 WTA), Alison Riske (63 WTA) şi Nicole Melichar, ultima aflându-se locul al 15-lea în clasamentul WTA la dublu. Alison Riske a făcut parte din echipa SUA care a câştigat trofeul Fed Cup anul trecut, la Minsk, în faţa formaţiei Belarus, însă Danielle Collins, Sofia Kenin şi Nicole Melichar se află la primele lor convocări.

Cehia, formulă puternică

Sloane Stephens este cea mai bine clasată jucătoare americană (locul 6 WTA), în timp ce Madison Keys ocupă poziţia a 16-a. Surorile Serena şi Venus Williams se află în acest moment pe locurile 15, respectiv 40 în clasamentul mondial. Cehia va alinia în final Fed Cup o echipă din care vor face parte puternicele jucătoare Petra Kvitova şi Karolina Pliskova, aflate pe locurile 7, respectiv 8, în ierarhia WTA, în timp ce la dublu va miza pe cuplul compus din Katerina Siniakova şi Barbora Strycova, numărul unu mondial.

SUA şi Cehia s-au întâlnit de 12 ori până acum în Fed Cup, americancele impunându-se de zece ori. În finala competiţiei, cele două naţiuni s-au înfruntat de două ori, în 1985 (când victoria a revenit Cehoslovaciei) şi în 1986 (când trofeul a revenit Statelor Unite). Finala ediţiei 2018 a Fed Cup va avea loc pe 10 şi 11 noiembrie, la O2 Arena din Praga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel