SUA, avertizate de Uniunea Europeană. Vor fi contramăsuri

Crişan Andreescu / 02 iul 2018 / 14:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Uniunea Europeană a avertizat SUA, luni, că impunerea de taxe vamale la mașini și piese de schimb afectează industria de profil, astfel încât vor fi luate  contramăsuri pentru bunurile venite din SUA în valoare de până la 294 de miliarde de dolari.

Donald Trump a declarat că europenii reprezintă o problemă la fel de mare precum China în privinţa pieţei de schimb şi a ameninţat că va impune o taxă vamală de 20% pentru importurile de maşini.

Comisia Europeană, într-o scrisoare către autorităţile americane,  arată că s-a creat o imagine sumbră a economiei americane în cazul în care Trump va merge până la capăt cu ameninţarea sa. „Analizele economice confirmă că o taxă mărită pentru aceste produse va afecta în primul rând economia americană", se arată în scrisoare. Comisia a precizat că „bunuri în valoare de până la 294 de miliarde de dolari ar putea fi vizate de contramăsuri în mai multe sectoare ale economiei americane", echivalentul a 19% din totalul exporturilor americane din 2017.

„În 2017, companiile din UE cu sediul în SUA au produs aproximativ 2,9 milioane de automobile, adică 26% din totalul producţiei americane" afirmă Comisia. Aceste companii au generat 120.000 de locuri de muncă pentru americani, directe sau indirecte.

Potrivit Reuters, în 2017, exporturile UE de maşini în Statele Unite au totalizat 37,4 miliarde de euro (43,6 miliarde de dolari), în timp ce importurile au totalizat doar 6,2 miliarde de euro.

Vezi si: Trump: "UE face tot atât de mult rău ca China"


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23