SUA au schimbat bancnota de 100 de dolari. Vezi cum arată

Rezerva Federală a  SUA a decis schimbarea bancnotei de 100 de dolari.   Noua bancnotă, care a intrat deja pe piaţă, are mai multe elemente de securitate, care le face zile negre celor care sunt "pasionaţi" de falsificarea banilor.

 Noua bancnotă are două noi trăsături: o bandă albastră cu imagini care dau senzaţia că se află în mişcare și o reprezentare grafică a unui clopot tridimensional ale cărui culori se schimbă atunci când este inclinată hârtia.

 A durat aproape un deceniu realizarea noii bancnote. Ea ar fi trebui să fie lansată în februarie 2011, dar din cauza unor probleme de imprimare, unele bancnote nu au mai putut fi puse în circulație.

Autoritățile americane nu au specificat cât va dura procesul de schimbare a bancnotei de 100 de dolari, însă perioada ar putea fi destul de lungă, având în considerare că în acest moment vorbim despre cea mai cunoscută, cea mai populară și cea mai răspândită bancnotă a lumii. În prezent, pe tot globul există 820 de  milioane de astfel de bancnote, iar 80% din tranzacțiile bancare din SUA sunt realizate cu această hârtie de 100 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel