EXCLUSIV  STUPOARE cu vaccinarea în alte țări. Dr. Florescu: Cum vă explicați că acolo nu se protestează? Nu mai există limitarea libertăților?

Sursă foto: Facebook Simin Florescu
Sursă foto: Facebook Simin Florescu

Directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, dr. Simin Florescu, a vorbit despre certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 și a explicat de ce nu limitează drepturile și libertățile celor care nu doresc imunizarea.

Întrebată dacă certificatul de vaccinare înseamnă o limitare a drepturilor omului, dr. Simin Florescu a spus că nu este cazul. „Haideți să ne gândim la faptul că, de exemplu, pentru a călători în anumite țări din Africa Subsahariană, unde există febră galbenă, acele țări impun obligativitatea vaccinării împotriva febrei galbene”, a explicat medicul, la Academia de Sănătate.

De ce nu se protestează când se cere certificat pentru a intra în Kenya?

„Există chiar și un certificat internațional de vaccinare în care trebuie să fie specificată vaccinarea, cu parafă de doctor, cu dată, cu toate detaliile medicale ale acestei vaccinări. Fără acesta nu intri în țara respectivă.

Cum vă explicați că toți cei care vor să călătorească, de exemplu în Kenya sau alte țări unde există transmitere de febră galbenă și este impusă această vaccinare la intrare, nu protestează? Nu mai există limitarea libertăților de a călători în Kenya? Serios?”, a mai spus dr. Simin Florescu.

Beneficiul vaccinării este mai important decât obținerea certificatului

„Eu consider că trebuie să scoatem în evidență beneficiul acestei vaccinări, care nu există nicio limitare de niciun fel. Este un beneficiu pentru sănătatea fiecăreia și chiar un beneficiu pentru limitarea fiecăruia. Vaccinându-se, oamenii pot să călătorească fără alte stresuri, fără alt risc de a se îmbolnăvi grav, în multe țări. În țări ale Uniunii Europene deocamdată, dacă ne referim la acel certificat de vaccinare”, a adăugat ea.

„Ideea este să nu te îmbolnăvești. Cred că asta trebuie subliniat și scos în evidență. Ne vaccinăm pentru a nu ne îmbolnăvi, nu ca să obținem un certificat, să am voie să merg nu știu unde. Dacă nu mă îmbolnăvesc și sunt sănătos și pot să nu fac boala sau o formă severă, atunci voi fi liber să fac orice vreau eu pentru că voi avea stare de sănătate. Dacă punem în balanță aspectul unui pacient care a trecut prin Covid și a supraviețuit, cu plămânii făcuți praf, cu insuficiență respiratorie și care rămâne legat de oxigen pentru multe luni, dacă nu toată viața, atunci lucrurile sunt foarte ușor de ales”, a conchis medicul.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel