Studiul care spulberă miturile despre CAFEA: Două, trei cești pe zi sunt ideale pentru sănătatea inimii

foto ilustrativ pexels/ Consumul de cafea, benefic pentru inimă
foto ilustrativ pexels/ Consumul de cafea, benefic pentru inimă

Unii medici susțin că a bea cafea zilnic ar putea cauza sau ar putea agrava probleme de inimă.

Contrar acestor îngrijorări, ultimele studii vin să întărească ideea că, de fapt, consumul de cafea îți protejează inima. Astfel, două sau chiar trei cești de cafea pe zi sunt asociate cu un risc cu 10 - 15% mai scăzut de boli de inimă, insuficiență cardiacă, probleme de ritm cardiac sau de moarte prematură din orice motiv. Rezultatele cercetării au fost publicate joi. 

Consumul de cafea provoacă îngrijorări nefondate

”Unii oameni sunt îngrijorați că ar putea avea probleme de inimă sau, pe cele existente, și le-ar putea agrava, dacă beau cafea, asociind consumul de cafea cu accelerarea ritmului cardiac.” a declarat dr. Peter M. Kistler, autorul senior al studiului, conform CNN. Astfel, cel mai simplu sfat, unul general, este de a nu mai bea cafea. 

Peter M. Kistler este șeful cercetării de electrofiziologie clinică la Baker Heart and Diabetes Institute și șef de electrofiziologie la spitalul Alfred din Melbourne, Australia.

Cafeaua fie nu-ți face niciun rău, fie îți face doar bine

”Am descoperit că a bea cafea are un efect neutru - adică nu-ți face niciun rău - sau este asociat cu beneficii pentru sănătatea inimii” a spus el, fiind și expert de frunte în aritmie, profesor de medicină atât la Universitatea din Melbourne, cât și la Universitatea Monash. 

La această concluzie a ajuns după urmărirea a 500.000 de oameni timp de 10 ani. Primul studiu s-a concentrat pe 382.500 de adulți care nu aveau boli de inimă. Participanții care beau două trei cești de cafea pe zi au înregistrat cel mai mic risc pentru dezvoltarea de probleme de inimă, a arătat studiul. Cei care beau aproximativ o cană de cafea pe zi au un risc mai scăzut să sufere de accident vascular cerebral sau să moară din cauza unei boli cardiovasculare. 

Mai multe studii susțin consumul de cafea

Un alt studiu a făcut legătura între diferite tipuri de cafea și unele probleme de sănătate. În concluzia studiului, se arată că persoanele care consumă de la una la cinci cești de cafea pe zi, indiferent că e măcinată sau instant, au riscuri mai mici de aritmie, boli de inimă, insuficiență cardiacă sau accident vascular cerebral. Consumul de până la trei căni de orice tip de cafea în fiecare zi a fost asociat cu un risc mai scăzut de a muri prematur sau de boli de inimă. Pacienții analizați în al treilea studiu au fost cei care aveau deja aritmie sau un tip de boală cardiovasculară. Pentru cei care sufereau de boli cardiovasculare, niciun nivel al consumului de cafea nu a fost asociat cu dezvoltarea aritmiei. Dintre cei cu aritmie, o ceașcă de cafea pe zi a fost asociată cu un risc mai mic de moarte cerebrală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel