Studiu: Victor Ponta îi învinge pe Klaus Iohannis și Traian Băsescu

Klaus Iohannis, DNA şi Parlamentul au câştigat în vizibilitate în mass-media, în 2015, cele mai dese apariţii în presă fiind înregistrate de fostul premier Victor Ponta, relevă un studiu realizat de institutul de cercetări 'Market Links', comandat de Fundaţia Konrad Adenauer.

Realizată în perioadele 1 ianuarie - 31 decembrie 2014 şi 1 ianuarie - 31 decembrie 2015, monitorizarea cu tema 'Tendinţe în jurnalismul politic în România', care analizează relatările politice din patru ziare şi patru canale de televiziune a fost prezentată miercuri, în cooperare cu Centrul pentru Jurnalism independent (CJI).

Studiul a fost realizat prin analizarea a peste 19.000 de ştiri politice difuzate de Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă, Antena 1, PRO TV, Realitatea şi TVR 1.

Potrivit acestuia, în 2015, fostul premier Victor Ponta a fost amintit în 25% din ştirile politice din mass-media scrise şi de televiziune analizate, în scădere faţă de 36%, cât înregistrase în 2014. Prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis a crescut de la 14% în 2014, la 19% în anul 2015.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, liderul PSD, Liviu Dragnea, şi deputatul Elena Udrea ocupă următoarele locuri în ierarhia vizibilităţii în presă.

[citeste si]

Studiul mai relevă că, dintre instituţii, Parlamentul şi DNA s-au bucurat de o creştere a vizibilităţii în mass-media, în opinia directorului CJI, Ioana Avădani, menţionarea frecventă a DNA în relatările politice fiind determinată de acuzaţiile de corupţie la adresa politicienilor. Potrivit cercetării, printre politicienii prezentaţi mai puţin critic se numără preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD Liviu Dragnea, ţintele celor mai critice materiale fiind Elena Udrea şi fostul preşedinte Traian Băsescu. Monitorizarea evidenţiază că politicienii sunt prezentaţi în tonuri mai degrabă critice, fapt considerat justificat de Avădani. 'Există mai mute articole negative decât pozitive la adresa politicienilor de rang înalt. Aceasta ne semnalează că, în linii mari, mass-media îşi îndeplinesc rolul de câine de pază al democraţiei', a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel