Studiu: Uleiul de lavandă din săpun, șampon, detergent sau diffuser, efect șocant asupra copiilor

Uleiul de lavandă din produsele de îngrijire, dar și din cele folosite pentru aromaterapie are un efect negativ nebănuit asupra copiilor. 

Potrivit unui studiu citat de Daily Mail, uleiul de lavandă din produsele de îngrijire corporală, de la șampon, gel de duș, săpun, din detergenții pentru spălat rufe, dar și uleiurile de lavandă esențiale, folosite pentru aromaterapie dezvoltă sânii înainte de pubertate atât la fete, cât și la băieți. 

Studiul s-a făcut pe patru copii, cel mai mic având doar trei ani, care avea o creștere anormală a sânilor. Un alt copil a trecut prin aceeași experiență. În cazul primului copil, în familie erau folosite des produse ce conțineau ulei de lavandă. Al doilea a fost expus zilnic la aparatul de aromaterapie al profesorului care folosea ulei de lavandă, stând chiar lângă biroul acestuia. 

Testele de laborator au demonstrat că uleiul de lavandă perturbă substanțele chimice din organism, prin promovarea mai multor hormonali sexuali feminini și blocarea testosteronului.

Studiul este efectuat de cercetătorii de la Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului, din SUA (NIEHS). 

Autorul principal J. Tyler Ramsey a afirmat că ”publicul ar trebui să fie la curent cu aceste constatări și să ia în considerare toate probele înainte de a decide când să folosească uleiuri esențiale. Se pare că produsele cu uleiuri esențiale au potențialul de a provoca o creștere prematură a sânilor la fete și băieți.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel