Studiu: Dormi și slăbești. Cum este posibil

O rețetă foarte bună de slăbire poate fi dormitul mult. Cel puțin așa afirmă un studiu efectuat de oamenii de știință de la Colegiul Regal din Londra. 

Nu somnul în sine te face să slăbești. Tot secretul este să dormi mult și astfel nu mai ai timp să cazi în capcana ispitelor culinare. Persoanele care dorm mai mult nu aleg sa mănânce alimente bogate în zahăr și grăsimi, potrivit studiului citat. Acest lucru se datorează faptului că lipsa de somn modifică nivelurile hormonilor care controlează apetitul, de aceea atunci când ești obosit simți nevoia de mai mult dulce.

Studiul a arătat că persoanele care dorm bine au tendința de a alege alimente mai sănătoase, consumând cu aproximativ zece grame mai puțin zahăr pe zi.

Specialiștii au analizat comportamentul a 21 de voluntari care au raportat că au probleme cu somnul. După ce i-au ajutat să crească perioada de odihnă cu 90 de minute de somn și au eliminat cofeina, dar au făcut și exerciții de relaxare, au observat că în doar o săptămână de odihnă obișnuită și-au schimbat în bine obiceiurile alimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel