Studiu: 37% dintre români cred într-o situație financiară mai bună în 2014

37% dintre români apreciază că situația financiară personală se va îmbunătăți anul viitor, fie pentru că se așteaptă să câștige mai mulți bani, fie pentru că au în vedere schimbarea locului de muncă în 2014. Datele reies dintr-un studiu realizat de compania britanică de cercetare YouGov, la inițiativa Provident Financial România. Cercetarea a fost efectuată în perioada octombrie-noiembrie 2013, pe un eșantion de 837 de respondenți din rândul clienților instituției financiare nebancare. 

Unul din trei clienți ai instituțiilor financiare nebancare consideră că economia României se va îmbunătăți în următoarele 12 luni, în timp ce 21% dintre ei apreciază că situația economică va rămâne stabilă în 2014.

Pe de altă parte, principala îngrijorare pentru 64% dintre cei chestionați o reprezintă presiunea cheltuielilor zilnice asupra bugetelor personale. Aproape jumătate asociază creșterea acestor cheltuieli cu creșterea facturilor de utilități, o tendință firească în perioada sezonului rece, precum și cu scumpirea alimentelor, la care se așteaptă 20% dintre cei chestionați, mai arată rezultatele studiului citat.

Investiții optimizate

68% dintre respondenți susțin că au acordat mai multă atenție cheltuielilor curente în ultimul an, în timp ce 7 din 10 au optimizat anumite investiții, precum cele pentru vacanțe, socializare sau bunuri de folosință îndelungată, pentru o mai bună gestionare a bugetului personal.

„Cercetarea confirmă preocuparea clienților noștri pentru asigurarea unui buget personal echilibrat, prin luarea unor decizii financiare responsabile. Pe de o parte, 91% dintre respondenți au spus că se gândesc foarte atent înainte de a lua un credit și că împrumută doar sume de bani potrivite situației lor financiare. În același timp, 68% dintre respondenți au declarat că, deși au un venit stabil, le-ar fi dificil să acceseze rapid o sumă de bani într-o situație specifică. Vom continua să împrumutăm într-un mod responsabil și cu costuri fixe acest segment de populație adesea trecut cu vederea de alte instituții financiare și să le oferim astfel posibilitatea clienților noștri de a face dintr-o oportunitate o poveste frumoasă”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România și Bulgaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel